Κοινοποίηση


Το NBA ξεκίνησε να μετράει στατιστικά για τις τάπες και τα κλεψίματα το 1973. Αυτό αποτελεί σύμπτωση καθώς το 1973 ήταν και η χρονιά που σταμάτησε την καριέρα του ο Wilt Chamberlain, ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της λίγκας που φέρεται να σκόραρε 100 πόντους σε ένα παιχνίδι. Ωστόσο το ρεκόρ πόντων του το 1962 μέτρησε, αλλά ένα άλλο, πιο εντυπωσιακό, αμφισβητείται.

Μόνο 4 παίκτες έχουν καταγραφεί επίσημα στο NBA, ότι έχουν κάνει quadruple – double, δηλαδή να έχουν διψήφια στατιστικά σε 4 κατηγορίες. Αυτοί είναι ο Nate Thurmond, ο Alvin Robertson, o Hakeem Olajuwon και ο David Robinson. Ο Wilt Chamberlain όμως, λέγεται πως στις 18 Μαρτίου 4του 1968 έκανε quintuple – double. Δηλαδή είχε διψήφια νούμερα σε 5 στατιστικές κατηγορίες.

AP Photo/Paul Vathis

Η μόνη πηγή για αυτό ήταν ο Harvey Pollack, ένας στατιστικός που δούλευε για το NBA από την πρώτη του χρονιά. Το μόνο παράξενο είναι ότι το NBA δεν μετρούσε τάπες και κλεψίματα τότε, αλλά ο Pollack υποστηρίζει ότι τα μέτρησε εκείνη την ημέρα. Σε αυτόν τον αγώνα με την φανέλα των 76ers λοιπόν, ο Wilt Chamberlain είχε 53 πόντους, 32 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 24 τάπες και 11 κλεψίματα.

Οι 24 τάπες μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά ο Wilt Chamberlain είχε ύψος 2.16 και η διαφορά του τότε με τους υπόλοιπους ήταν αρκετή. Όπως και να έχει, λαμβάνοντας υπόψιν τον λόγο του Harvey Pollack, ο Wilt Chamberlain είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία με quintuple – double, ένα εντυπωσιακό στατιστικό που αν όντως συνέβη, με τα σημερινά δεδομένα να μην επιτρέπουν εύκολα κάτι παρόμοιο.

Πηγή: https%3A%2F%2Fwww.e-daily.gr%2Fpost%2F239551%2Fi-monadiki-fora-poy-enas-paiktis-ekane-quintuple-double-sto-nba

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.