Κοινοποίηση


Το απόγευμα της Τρίτης, στις 18.00 ακριβώς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες στο πλευρό των κ. Μαγιορκίνη και κ. Κοντοζαμάνη ώστε να ενημερώσει την κοινότητα για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Στο τέλος της ενημέρωσης οι τρεις τους δέχθηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους τις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν.

Ωστόσο μια ερώτηση έκανε τον κ. Χαρδαλιά να ξεσπάσει μη μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του και μάλιστα ανέβασε και τον τόνο της φωνής του.

«Θα ήθελα να σας μεταφέρω την ανησυχία των πολιτών και την οργή όταν σας ακούνε πολλές φορές να μιλάτε για την ατομική ευθύνη» ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος από την εφημερίδα «Αυγή» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε: «Βλέπουν ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και παράλληλα βλέπουν ότι επιχειρείται να παρουσιάσετε τη χρήση της μάσκας ως πανάκεια. Θα ήθελα να ρωτήσω τι έχετε να παρουσιάσετε ώστε να καθησυχάσετε την ανασφάλεια; Γιατί δεν έχετε ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να αναλάβει ρόλο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και τι έχετε κάνει για να προφυλάξετε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όλο αυτό το διάστημα;».

Τότε τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος με ένταση στη φωνή του η οποία φανέρωνε τον εκνευρισμό του είπε: «Εγώ θα σταθώ σε ένα σημείο. Είπατε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι πανάκεια.

Απορρίπτεται τα παγκόσμια δεδομένα με την ερώτηση σας; Δηλαδή η άποψη σας είναι ότι είναι οργισμένος ο κόσμος διότι δεν είναι πανάκεια η χρήση της μάσκας; Βεβαίως! Η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και η ατομική προστασία είναι πανάκεια. Είναι η εθνική μας στρατηγική. Είναι η παγκόσμια στρατηγική απέναντι σε αυτό! Και προφανώς υπάρχει και ζήτημα επιμέρους ατομικής ευθύνης αλλά αφορά ελάχιστους σε αριθμό ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κουνάμε το χέρι στον οποιοδήποτε.

Η προσπάθεια που γίνεται πολλές φορές, εμένα προσωπικά με λυπεί γιατί εγώ δεν απευθύνομαι στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που με ιδιαίτερη στωικότητα με επιμονή και υπομονή εφαρμόζει τα μέτρα. Όμως δεν υπάρχει ζήτημα ατομικής ευθύνης; Δηλαδή, να το πω απλά, ο επιχειρηματίας ο οποίος κάνει έχει τη δυνατότητα να βάλει σε ένα μπαρ 50 άτομα και βάζει 200 μέσα;

Δεν υπάρχει θέμα ατομικής ευθύνης; Ο νεαρός που βρίσκεται μέσα στο σούπερ μάρκετ και αρνείται να φορέσει τη μάσκα δεν έχει ατομική ευθύνη; Δεν πρέπει να στιλιτεύσουμε αυτές τις καταστάσεις;

Προφανώς το ζήτημα αυτό αφορά σε συνεργασία του κράτους και των ίδιων των πολιτών. Υπάρχει ζήτημα λοιπόν κρατικής ευθύνης, το κράτος κάνει αυτά που πρέπει κάτω από δύσκολες συνθήκες και με αχαρτογράφητα νερά και φαίνεται ότι τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, ότι συγκριτικά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο έχουμε κάνει σημαντικά βήματα.

Υπάρχει και η κοινωνική ευθύνη. Όταν βλέπετε να οργανώνονται εκδηλώσεις από συλλόγους. Υπάρχει ατομική ευθύνη όταν ο καθένας μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα ή να εκτοξεύει θεωρίες συνωμοσιολογίας ότι όλα αυτά είναι μούφα και τίποτα δεν συμβαίνει και την ίδια στιγμή αρνείται να δει τι συμβαίνει. Αλλά αυτές είναι η απόλυτη μειοψηφία.

Ο Ελληνικός λαός, οι υπερήφανοι Έλληνες για άλλη μια φορά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε αυτή τη μάχη. Δεν είναι οργισμένοι, είναι συντεταγμένοι. Είναι υπεύθυνοι, είναι συνεπείς» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.