Κοινοποίηση


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Πέμπτης (03/09) η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ανατολικής Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι κακώς η Ευρώπη υποστηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο. «Απαράδεκτο να υποστηρίζεται η εγωιστική συμπεριφορά τους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλες χώρες που τις υποστήριξαν έλαβαν μέτρα για να κλιμακώσουν το αδιέξοδο και την ένταση ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που προκαλείται από τα βήματα που βλάπτουν την περιφερειακή ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Ο Ερντογάν, επίσης, τόνισε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα προστατεύει πάντα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της από πρωτοβουλίες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.