Κοινοποίηση


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και τη συνδρομή Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Συνελήφθησαν, μετά από αστυνομική επιχείρηση στα παραπάνω σημεία, 17 Αφγανοί, Πακιστανοί και Ιρανοί, μέλη της οργάνωσης.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 14 επιπλέον αλλοδαποί, τέσσερις εκ των οποίων τυγχάνουν έγκλειστοι Καταστημάτων Κράτησης.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, διενήργησαν πολυήμερη έρευνα, για τη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα τουλάχιστον από τα μέσα του 2019, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης ήταν αρχικά δύο αλλοδαποί (ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης), οι οποίοι μετά την προφυλάκισή τους, ανέθεσαν τη διεύθυνση της οργάνωσης, σε δύο άλλους αλλοδαπούς, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο των επιμέρους επιχειρήσεων, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα αρχηγικά μέλη στρατολογούσαν μικροδιακινητές, στους οποίους σε καθημερινή βάση «χρέωναν» μικροποσότητες ναρκωτικών, που είχαν αποκρύψει σε διάφορα σημεία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Οι διακινητές όφειλαν στο τέλος της ημέρας να τους παραδώσουν τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Χαρακτηριστικό της δράσης των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, αποτελεί το γεγονός ότι βιαιοπραγούσαν σε βάρος των μικροδιακινητών, σε περιπτώσεις που οι τελευταίοι τους παρέδιδαν λιγότερα χρήματα από αυτά που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες που τους είχαν «χρεωθεί».

Έως ότου ολοκληρωθεί η εξάρθρωση της οργάνωσης, διενεργήθηκαν δεκαοχτώ (18) επί μέρους επιχειρήσεις σε εστίες διακίνησης, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν μέλη της συμμορίας και κατασχέθηκαν ποσότητες που προορίζονταν για άμεση διακίνηση.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 137 γραμμάρια ηρωίνης, 65 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, το χρηματικό ποσό των 498 ευρώ, 4 μαχαίρια, ένα πριόνι, δύο ξύλινα κλομπ, κινητά τηλέφωνα και πλήθος κενών συσκευασιών για ναρκωτικές ουσίες.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.