Κοινοποίηση


Την εκλογική διαδικασία εξήγησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές 7 το πρωί με 7 το βράδυ, ενώ εάν υπάρχει πολλή κίνηση σε κάποιο εκλογικό τμήμα, έχει την δυνατότητα ο δικαστικός αντιπρόσωπος να παρατείνει ανάλογα την ψηφοφορία.

Ως προς το ποιες είναι οι ώρες αιχμής, σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, παρόλο που στο παρελθόν ήταν γύρω στις 10-12 που πήγαινε ο κόσμος στην εκκλησία ή για να πιει τον καφέ του, οπότε το συνδύαζε, τελευταία και ειδικά όπως είναι τώρα ο καιρός ανοιξιάτικος, αναμένεται να σημειωθεί μεγαλύτερη προσέλευση μετά το μεσημέρι μεταξύ 4- 6.

Ο κύριος Σταυριανουδάκης, επισήμανε ότι φέτος για πρώτη φορά έχει προβλεφθεί μέριμνα για τη διευκόλυνση πολιτών με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, περιέγραψε ότι σε κτίρια που δεν βρίσκονται οι αίθουσες στο ισόγειο, εκεί θα υπάρχει ειδικός χώρος με προσωπικό του δήμου που θα υποδέχεται τους ψηφοφόρους που δεν είναι σε θέση να ανεβούν σκάλες, θα κάθονται εκεί και στην συνέχεια θα ειδοποιείται ο δικαστικός αντιπρόσωπος να κατέβει, ώστε να ψηφίσει ο πολίτης σε παραβάν και να πάει με τον φάκελο πίσω στο εκλογικό τμήμα ο δικαστικός για να τον ρίξει στην κάλπη.

Επιπλέον, φέτος μπορεί να γίνει ταυτοποίηση των εκλογέων και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας, που είναι στο wallet του κινητού τους, αλλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια χρονική καθυστέρηση, σημείωσε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Επειδή αυτό είναι διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά, διευκρίνισε ότι χρειάζεται να έχουν και οι δύο smartphone, δηλαδή και ο δικαστικός αντιπρόσωπος και φυσικά ο πολίτης που θα ψηφίσει. Θα πρέπει να σκανάρει τον κωδικό του, έτσι ώστε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του ψηφοφόρου, να κρατήσει το κινητό του μέχρι την ώρα που θα πάει για να ψηφίσει. Φυσικά αυτό έχει μια χρονοκαθυστέρηση που αν πέσει στα χρονικά διαστήματα που υπάρχει μεγάλη κίνηση είναι στην κρίση του δικαστικού αν θα το μπορέσει με αυτό τον τρόπο ή θα ζητήσει κανονικά επίδειξη ταυτότητας, διπλώματος ή διαβατηρίου, εξήγησε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.