Κοινοποίηση


Φωτ. αρχείου

Στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22.05.2023) ο πρωθυπουργός στο μπαράζ τηλεφωνημάτων στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, στον Νίκο Ανδρουλάκη, στον Δημήτρη Κουτσούμπα και στον Κυριάκο Βελόπουλο μετά τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε νωρίτερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως τονίζει η κυβέρνηση: «Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου».

Έτσι, πλέον οι διαδικασίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και πλέον η νέα Βουλή δε θα ορκιστεί τη 1η Ιουνίου αλλά την Κυριακή 28 Μαΐου και τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα προκηρυχθούν εκλογές.

Σημειώνεται πως η νέα προεκλογική περίοδος, μπορεί να είναι από 22 ημέρες έως ένα μήνα. Τα κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων θα πρέπει να παρακαταθέσουν στον Άρειο Πάγο την σχετική αίτηση συμμετοχής στις εθνικές εκλογές.

 

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.