Κοινοποίηση


Παραιτήθηκε ο αυτεπαγγέλτως διορισμένος δικηγόρος του 20χρονου από το Πακιστάν, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 17χρονης μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι.

Ο κατηγορούμενος μετέβη εκ νέου σήμερα, Τρίτη στα δικαστήρια, ζητώντας και λαμβάνοντας νέα προθεσμία από την 25η Τακτική Ανακρίτρια για να προετοιμάσει την απολογία του.

Αίτημα ασύλου είχε καταθέσει ο 20χρονος δράστης
Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί.

Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Από ασφυξία ο θάνατος της Νικολέτας
Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέτας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου.

Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλλαβαν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά από καυγά που είχαν.

Ενώπιον του Ανακριτή και εφόσον επίσημα πλέον ομολογήσει το άγριο έγκλημα σε βάρος της συντρόφου του, θα κληθεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ακραία πράξη, η οποία στο κατηγορητήριο περιγράφεται ως ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κατά τις δικαστικές αρχές, η μεθοδικότητα που επέδειξε μετά την αποτρόπαια πράξη του, επιβεβαιώνει πως ο αλλοδαπός, ο βίος του οποίου ελέγχεται επισταμένως από τις αρχές, έδρασε ψυχρά και οργανωμένα. Οι ενέργειες του δεν δηλώνουν ταραχή, συντριβή ή μετάνοια για την αποτρόπαια δολοφονία, φαίνεται να του καταλογίζει η Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αστυνομικών, το επίμαχο απόγευμα δεν έχασε ούτε λεπτό και αμέσως μετά το έγκλημα έσπευσε να εξαφανιστεί και να αποχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε από τη χώρα.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.