Κοινοποίηση


Σύμφωνα με το Sport24 ο τρόπος που ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν ενδεχομένως ο χειρότερος φετινός. Μουδιασμένοι οι “ερυθρόλευκοι”, αβίαστα λάθη και μπόλικο άγχος. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί. Από λάθος του Γκιλιέρμε ήρθε η πρώτη φάση με το άστοχο σουτ του Χιμένες στο 1′. Και πολύ φθηνός ο τρόπος που έγινε το 1-0 για τη Γουλβς. Το πιο γρήγορο φετινό της γκολ. Ο Αλέν θα μπορούσε κάλλιστα να διώξει τη μπάλα όταν του γύρισε τη μπάλα ο Μπα. Προτίμησε να κάνει ντρίμπλα στον Ποντένσε, ανοίγοντας το κοντρόλ. Στη συνέχεια ανέτρεψε τον πρώην “ερυθρόλευκο” και ο Χιμένες στο 8′ έκανε το 1-0.

Στο πρώτο 18λεπτο οι παίκτες του Μαρτίνς τα είχαν… χαμένα. Δεν ήταν η φετινή ομάδα που ξέρει τι ζητά στο γήπεδο, απέναντι βέβαια σε μια Γουλβς που δεν προκαλούσε δα και κανένα τρόμο. Λίγα πράγματα κι αυτή, είχε όμως το γκολ. Ώσπου στο 19′ ακολούθησε η σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Τσιμίκα. Μια φοβερή ενέργεια του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού, που έκανε το σουτ και υποχρέωσε τον Ρουί Πατρίσιο στην πιο δύσκολη απόκρουση του 45λέπτου. Από αυτό το σημείο και μετά άλλαξε η εικόνα των φιλοξενούμενων.

Το var ακύρωσε το γκολ του Καμαρά

Η Γουλβς στο 17′ έχασε τον Χόνι με τραυματισμό και τον αντικατέστησε ο Βινάγκρε. Ο Τραορέ από δεξιά έπαιρνε αρκετές μπάλες, αλλά στην πραγματικότητα δεν αποτέλεσε κίνδυνο στο πρώτο ημίχρονο, γιατί ήταν πολύ καλά κλεισμένος από Μασούρα – Τσιμίκα. Εκείνη η ευκαιρία του “Τσίμι” λοιπόν έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έφτασε σε γκολ στο 28′, το οποίο όμως ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR.

Ο Αραμπί, προτού κάνει το σούπερ γύρισμα στον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος. Στο 37′ ο Ολυμπιακός είχε 59% κατοχή μπάλας, για να αντιληφθείτε πώς κυλούσε το παιχνίδι. Ο Βαλμπουενά δεχόταν απανωτά σκληρά φάουλ και στο 38′ ο Μουτίνιο κιτρινίστηκε. Η μοναδική άξια αναφοράς ευκαιρία της Γουλβς μετά το γκολ ήταν το σουτ του Νέβες που μπλόκαρε ο Αλέν. Τίποτα άλλο. Και ήταν φανερό πως ο Ολυμπιακός μπορούσε.

Οι αλλαγές του Μάρτινς

Ο Πέδρο Μαρτίνς έπρεπε να ρισκάρει και αυτό έκανε. Άλλαξε το 4-3-3 σε 4-2-3-1, περνώντας στο ματς Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς αντί Μπουχαλάκη και Μασούρα. Ο Φορτούνης δεκάρι, δεξιά ο Ραντζέλοβιτς και αριστερά ο Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του. Είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια και έψαχνε τρόπο να σκοράρει. Στο 55′ οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπολί στον Αραμπί, ενώ το ίδιο έκαναν και στο 59′ για μαρκάρισμα του Ντόχερτι στον Τσιμίκα.

Οι Άγγλοι, στο ίδιο διάστημα του αγώνα, έφευγαν πολύ επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση, ενώ στο 61′ ο Αλέν έκανε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Ποντένσε, που ήταν πολύ ανεβασμένος. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πολύ τα τελειώματα του Αραμπί, αλλά στο 67′ ο Μαροκινός δεν αξιοποίησε την πάσα του Φορτούνη. Το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όλα για όλα με Χασάν

Δύο λεπτά πριν από την ευκαιρία του Αραμπί ο Μαρτίνς αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Ο Χασάν πέρασε στη θέση του Καμαρά και πλέον ο Ολυμπιακός θα έπαιζε με 4-4-2. Μια διάταξη που είχε δώσει κρίσιμες νίκες στην ομάδα, στη Super League. Με Βαλμπουενά να μένει αριστερά και τον Φορτούνη… πασπαρτού. Οι ερυθρόλευκοι ήταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουν και γι’ αυτό έπαιζαν πολύ επιθετικά. Στο 79′ ο Αλέν διόρθωσε παλικαρίσια το πολύ σοβαρό λάθος του Μπα, για να ακολουθήσει η σπουδαία ευκαιρία του Χασάν, με τον Πατρίσιο να αποκρούει. Τα λεπτά περνούσαν και οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν τρόπο να φτάσουν σε γκολ, παρά την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της Γουλβς καθυστερούσαν όσο μπορούσαν. Έξι λεπτά καθυστερήσεων. Τόσα είχε μπροστά του ο Ολυμπιακός για να στείλει το ματς στην παράσταση. Μέχρι το 90’+6′, ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.