Κοινοποίηση


Μετά από τρεις διακοπές, άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφoνία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021. Ο καθ’ ομολογιαν συζυγοκτόνος θα επιδιώξει να μειώσει την ποινή του και να «σπάσει» τα ισόβια που του έχουν επιβληθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Ο συζυγοκτόνος, επικαλέστηκε βρασμό ψυχικής ορμής, αφού δήλωσε «έγγαμος χήρος και πατέρας ενός ανηλίκου», εμφανίστηκε γι άλλη μια φορά μετανιωμένος.

«Αποδέχομαι τις κατηγορίες, όχι όμως με τον τρόπο που περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος. Ό, τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη τη στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο συγγνώμη».

Έξι μάρτυρες υπεράσπισης του 35χρονου καταδικασθέντα, πρότειναν οι συνήγοροί του, με τους γονείς του να καταθέτουν για πρώτη φορά.

Το μωρό δεν έκλαιγε, μας κοιτούσε

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος, ο οποίος μαζί με συνάδελφό του ήταν οι πρώτοι που αντίκρισαν την Καρολάιν vεκρή και κρατούσε αγκαλιά τη μόλις 11 μηνών Λυδία για να τη βγάλει έξω από τη μεζονέτα.

Όπως κατέθεσε, ξημερώματα έλαβαν σήμα ότι υπήρχε άτομο που καλούσε σε βοήθεια. Όταν έφθασαν, μια γειτόνισσα κρατούσε το τηλέφωνο και άκουγαν μια «πνιχτή φωνή να φωνάζει βοήθεια».

«Μας πήγε η γειτόνισσα στην πίσω πλευρά του σπιτιού και εκεί ήταν ένα παράθυρο που σαν πρώτη εικόνα φαίνονταν να ήταν παραβιασμένο. Όταν είδαμε ότι υπάρχει πιθανή διάρρηξη ενημερώσαμε το κέντρο και ήρθαν ενισχύσεις. Συνολικά ήμασταν στο σημείο πέντε αστυνομικοί. Μπήκαμε στο σπίτι οι τέσσερις. Στο υπόγειο δεν υπήρχε τίποτα ήταν όλα εντάξει. Ανεβήκαμε στο ισόγειο όπου ήταν η κουζίνα και το σαλόνι. Ανεβαίνοντας είδα ένα περιφραγμένο χώρο για κατοικίδια και εκεί υπήρχαν κόπρανα ζώου. Μετά στην αρχή του ισογείου είδαμε το σκυλάκι κρεμασμένο στην κουπαστή της σκάλας. Ανεβήκαμε στη σοφίτα και είδαμε μισάνοιχτη την πόρτα. Υπήρχε ένα κρεβάτι διπλό. Εκεί ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Φαινόταν ότι ήταν vεκρή. Αριστερά φιμωμένος και δεμένος σε χέρια και πόδια ήταν ο κατηγορούμενος σε εμβρυακή στάση».

Πρόεδρος: Υπήρχε και το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι, πάνω στο κρεβάτι με τα χέρια του στη μητέρα του. Ήταν μωρό, δεν έκλαιγε όταν μπήκαμε εμείς. Γύρισε και μας κοίταξε.

Πρόεδρος: Το θύμα σε τι κατάσταση ήταν;

Μάρτυρας: Πισθάγκωνα δεμένο με ένα ύφασμα και επίσης δεμένο στο λαιμό με ύφασμα τύπου ότι την έχουν στραγγαλίσει.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε;

Μάρτυρας: Πήρα το μωρό στην αγκαλιά. Οι συνάδελφοί μου έλυσαν τον κατηγορούμενο ο οποίος λύθηκε έκατσε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη vεκρή λέγοντας της «Καρολάιν αγάπη μου». Του είπαμε να απομακρυνθεί γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό, του το έδωσα. Άρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσεις λίγο άγαρμπες… Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Μας ότι τους λήστεψαν 3 άντρες με πιστόλια.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, όταν ο κατηγορούμενος αντίκρισε το ζώο κρεμασμένο, «σαν να μην το είδε…πέρασε και δεν ακούμπησε…»

Πρόεδρος. Από τη στιγμή που βγήκατε έξω τι έγινε;

Μάρτυρας: Εκεί άρχισαν πολλά περίεργα. Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο, ήταν απλά βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα… Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε «όχι ακόμη θα πάρω σε λίγο». Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. Επέμενε ότι πήρε τηλέφωνο εκείνες τις στιγμές με τη μύτη.

Πρόεδρος: Τι εκδοχή σας έδωσε για το θάvατο της συζύγου του;

Μάρτυρας: Μας έλεγε ότι επειδή τον δέσανε στο λαιμό ότι λιποθυμούσε και ξυπνούσε και δεν είδε πως έγινε και πως δεν ήξερε ότι ήταν vεκρή.

Πρόεδρος: Δηλαδή η εντύπωση που σας έδωσε ήταν ότι ήταν σε πανικό;

Μάρτυρας: Ναι. Ότι ήταν σε πανικό, ότι τους είχαν ληστέψει και ότι δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν vεκρή. Μόλις κατεβήκαμε κάτω ο βοηθός μου είπε: «Αυτός το έκανε». Και αυτό το αναφέραμε μάλιστα. Δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ ότι το έκανε αυτός. Εκείνη τη στιγμή έβρισα το συνοδό μου που είπε ότι «αυτός το έκανε». Ούτε για το μωρό δε ρώτησε ο κατηγορούμενος. «Εγώ πήρα μια κουβέρτα και το τύλιξα» είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 35χρονος πιλότους τις ώρες εκείνες του έλεγε συνεχώς «άσε με να ηρεμήσω», όταν εκείνος τον προέτρεπε να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. «Δεν έχω ξαναδεί άτομο να δρα με τέτοια ψυχραιμία» είπε ακόμη ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου εκείνες τις στιγμές.

Υπεράσπιση: Είδατε ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό μέσα στο σπίτι ή πρόχειρο;

Μάρτυρας: Ήταν σκηνοθετημένο. Μπορεί να υπήρχε προχειρότητα, έλλειψη εμπειρίας. Δε θα πω αν ήταν καλά ή κακά, θα πω ότι ήταν κουτά, χαζά σκηνοθετημένο.

Ήταν αδιάφορος όταν του είπαμε ότι η Καρολάιν «τελείωσε»

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο αστυνομικός Κλεάνθης Αντωνόπουλος. Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε και βίωσε όταν έφτασε στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, ο οποίος μάλιστα, όταν έφυγε από το σπίτι ήταν πεπεισμένος ότι ο σύζυγός της ήταν ο δολοφόνος  της Καρολάιν.

«Στο ισόγειο βλέπουμε το σκυλί. Ήταν κρεμασμένο. Άκουγα φωνή σαν μεγαλου ανθρώπου, επειδή είχαμε δει ανακατεμένο το σπίτι λέω έχουν δέσει κάποιον.

Κοιταχτήκαμε με τα μάτια με το μωρό, δεν έκανε καμία φασαρία. Ήταν πάνω στο κρεβάτι. Πώς ένα μωρό 11 μηνών δεν είχε πέσει από το κρεβάτι 2 1/2 ώρες.

Είδα τον κατηγορούμενο σε εμβρυακή στάση. Δεμένο. Έκανε ότι δεν μπορεί να ανασάνει, ενώ πριν μπούμε δεν τον άκουγα έτσι.

Την ταινία την είχαν βάλει ανάποδα για να μην κάνει ζημιά στα μάτια.

Το θύμα ήταν μπρούμυτα, ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο.

Μας ρώτησε εάν είναι καλά, του είπε ο Βαρδίκος άσε φίλε τελείωσε. Σκέφτηκα ότι δεν το κατάλαβε γιατί ήταν πλήρως αδιάφορος”, είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:

«Ο κατηγορούμενος πήρε το μωρό, του είπα ότι είσαι σε πανικό δώσε μου το μωρό, μου είπε όχι το έχω. Ο Βαρδίκος δεν πείστηκε και πήρε το μωρό.

Τον ρωτήσαμε τι έγινε, μας είπε ότι ήταν τρεις στο δωμάτιο και περιέγραψε τη μάρκα του όπλου. Αυτό δε μου έχει συμβεί στα 21 χρόνια υπηρεσίας.  Μας είπε ότι για τον έναν από τους τρεις δράστες, η Καρολάιν κατέβασε τη μάσκα και τον είδε. Δε μου είπε μια φορά, φίλε το έπαθα, δε μου είπε καταστράφηκα.

Χωρίς αποδείξεις και χωρίς να θέλω τότε να κατηγορήσω κάποιον, έλεγα ότι έχει κάνει αυτός. Φεύγοντας είπα στον Βαρδίκο συνάδελφε αυτός το έχει κάνει».

Ήμασταν συγκλονισμένοι. Καθόμασταν και κοιταζόμασταν δακρυσμένοι δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι έχει γίνει τέτοιο συμβάν. Ήμασταν δακρυσμένοι εμείς και όχι ο κατηγορούμενος. Οι αντιδράσεις ήταν ξεκάθαρα ενός ανθρώπου που έχει τελειώσει τη δουλειά του και έχει πείσει τους πάντες.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της ιατροδικαστή.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.