Κοινοποίηση


Καθιστώντας σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν επιθυμεί ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, απέδωσε πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για όσα αποκαλύπτονται στην ηχητική συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, η οποία κατατέθηκε στη Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης στη Βουλή.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο Creta TV, η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση επειδή δεν καταλογίζει ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση και ερωτώ: Γιατί η ΝΔ δείχνει μόνο τον ενδιάμεσο, τον κ. Παππά, και απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες του τον κ. Τσίπρα, που είναι το “αφεντικό” στο μαγαζί; Τι γίνεται εδώ; Γιατί πασχίζει τόσο πολύ η ΝΔ να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο, ενώ είναι ολοφάνερο ότι τα γνώριζε όλα αυτά και για κάποιο λόγο τα ανεχόταν;», ανέφερε.

«Έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία για να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα αυτήν την ώρα στην Ελλάδα να αντιμετωπίσουμε, τα εθνικά θέματα, την πανδημία, τις επιπτώσεις στην οικονομία, τα προβλήματα στην κοινωνία, και είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να σταθούν ανάχωμα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Παριστάνει τώρα τον εκφραστή της προοδευτικής παράταξης. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και της αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας;», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Όπως σημείωσε, «το μοναδικό ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας είναι το Κίνημα Αλλαγής. Δεν θα την αφήσουμε ανενόχλητη να συνεχίσει τις επιθέσεις της στα εργασιακά δικαιώματα, στους μικρομεσαίους, στον ελληνικό λαό».

Ακόμη, η κ. Γεννηματά ζήτησε την ταχεία διερεύνηση των αποκαλύψεων από τη Δικαιοσύνη καθώς, όπως τόνισε, «οι αποκαλύψεις είναι πραγματικά συγκλονιστικές, διότι αναδεικνύουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως ένα μαγαζί με πελάτες αλλά και με παραμάγαζα, που έρχονταν από το βαθύ κράτος της Δεξιάς. Όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν έτσι και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Έχουμε ζητήσει να παρέμβει η Δικαιοσύνη και ήδη εστάλησαν τα στοιχεία από τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και βεβαίως να σταλεί φάκελος στη Βουλή για τυχόν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται».

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.