Κοινοποίηση


Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε “σοκαριστικές και εντελώς ανεπίτρεπτες” επιθέσεις στη διάρκεια των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο κεντρικό Λονδίνο χθες Σάββατο (06/06), ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή (07/6), η επικεφαλής της αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας Κρεσίντα Ντικ.

Έπειτα από μια ειρηνική στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρα, μερικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν χθες με έφιππους αστυνομικούς. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες για να εκφράσουν την οργή τους κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

“Είμαι βαθιά λυπημένη που μια μειονότητα διαδηλωτών αντέδρασε με βία απέναντι στους αστυνομικούς χθες το απόγευμα στο κεντρικό Λονδίνο. Αυτό οδήγησε στον τραυματισμό 14 αστυνομικών. Ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός και εντελώς ανεπίτρεπτος”, ανέφερε η Ντικ, η οποία είναι Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις διαδηλώσεις στις αρχές της εβδομάδας τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Για σήμερα είναι προγαμματισμένες νέες διαδηλώσεις. Η Ντίκ κάλεσε τους διαδηλωτές να βρουν άλλους τρόπους για να ακουστεί η φωνή τους, που “δεν περιλαμβάνουν το να βγαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου” λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.