Κοινοποίηση


Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο εξωφρενικό περιστατικό bullying κατά του 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο. Αυτό φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», να αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ύστερα από πολύωρη – σχεδόν 12ωρη – συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι το σοκαριστικό περιστατικό bullying σημειώθηκε την Παρασκευή 31/3 μέσα στο Αρσάκειο, όταν έξι μαθητές – πέντε αγόρια και ένα κορίτσι – ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του. Όταν οι δράστες έφυγαν από την αίθουσα, ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά, πήγε στο ιατρείο του σχολείο για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχθηκε στους εκπαιδευτικούς. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, η μητέρα του είδε τις εκδορές στον λαιμό του, οπότε το παιδί τής τα αποκάλυψε όλα. Οι γονείς του κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, κάνοντας μήνυση κατ’ αγνώστων, το βράδυ της Παρασκευής, και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ο 15χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε τους δράστες, λέγοντας πως η ίδια ομάδα τού έκανε bullying και άλλες φορές, και από πέρυσι. Μάλιστα, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις παιδιών από την ομάδα που καταγγέλθηκε, ενώ δύο διέφυγαν την αυτόφωρη διαδικασία.

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ανακοίνωσε ότι «θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών από τον αρμόδιο σύλλογο διδασκόντων. Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με με το συμβάν».

Ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», την αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών (είναι της Γ’ Γυμνασίου) καθώς και ενός ακόμη από μικρότερη τάξη, διότι είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο. Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί, «όπως ορίζουν οι κανόνες της δεοντολογίας. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανηλίκους που εμπλέκονται σε ένα ζήτημα σχολείου», όπως τόνισε στην «Καθημερινή» στέλεχος του σχολείου. Βεβαίως, η απόφαση εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, αλλά και να την εκτελέσει», όπως πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος. Αυτό αφήνει περιθώριο -εκτός φυσικά από τυχόν τροποποίηση της- η απόφαση να εκτελεστεί αργότερα, κατά τη λήξη του σχολικού έτους.

Επίσης, μετά την ΕΔΕ φέρεται να ετέθη σε διαθεσιμότητα καθηγητής επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντα του. Εκπαιδευτικοί του σχολείου, πάντως, δήλωσαν στην «Καθημερινή» ότι η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση περί της διαθεσιμότητας, παρότι πιθανή, δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι γονείς των μαθητών του Αρσακείου δεν έχουν ενημερωθεί για τις αποφάσεις που έχει λάβει το σχολείο. Έτσι, τα παιδιά βλέπουν ξαφνικά αλλαγές, χωρίς να γνωρίζουν γιατί έχουν γίνει. Για παράδειγμα, ξαφνικά κάνουν μάθημα με έναν νέο καθηγητή φυσικής, επειδή εκείνος που τους έκανε ως τώρα μάθημα ήταν επιβλέπων καθηγητής την περίοδο που αφορούν οι καταγγελίες, κι έχει συμπεριληφθεί στα μέτρα που έχει λάβει το Αρσάκειο.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.