Κοινοποίηση


Έρευνα για την καταγγελία περί συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών που εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου πραγματοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ μετά από εντολή του ίδιου του κ. Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η έρευνα έδειξε ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε 4 νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος Θεοδωρικάκου, «δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό».

Νωρίτερα για την υπόθεση ο κ. Θεοδωρικάκος είχε καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού και στις δηλώσεις του είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη έρευνα της ΕΛΑΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής
«Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της»

Η καταγγελία και οι αποκαλύψεις
Η υπόθεση αφορά την καταγγελία του τότε διοικητής της Άμεσης Δράσης στην υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ περί εντολών μέχρι και απειλών που δέχθηκε προκειμένου να υπάρξει συγκάλυψη και να μην συλληφθούν οι 4 νεαροί στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκε μικροποσότητα κάνναβης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του αξιωματικού.

Μάλιστα στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε φωτογραφία ντοκουμέντο με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή των νεαρών.

Από τις 26 Ιανουαρίου, οπότε αποκαλύφθηκε η προσπάθεια συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, η ένταση που επικρατεί στην υπηρεσία είναι μεγάλη, με αστυνομικούς να έχουν φτάσει στα όριά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η νέα διοίκηση του Εσωτερικών Υποθέσεων μοιράζει υπεύθυνες δηλώσεις σε αξιωματικούς από τους οποίους ζητά να υπογράψουν την παραίτησή τους από την υπηρεσία, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να φύγουν από μόνοι τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί αστυνομικοί έχουν δεχτεί απειλές τύπου «θα σε τελειώσω», «θα σε διώξω από το Σώμα», «θα σε αποστρατεύσω».

Δέχθηκα τηλέφωνο από τον υπουργό
Από την κατάθεση του πρώην ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα προκύπτουν κρίσιμα ζητήματα και ερωτήματα για την ηγεσία της Αστυνομίας.

Στην κατάθεσή του ο πρώην ανώτερος αξιωματικός μίλησε για ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στο Μαρούσι της παρέας του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου με φωτογραφικά ντουκουμέντα που παρουσίασε το Mega να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους.

Στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες φαίνονται οι ποσότητες ναρκωτικών να είναι ακουμπισμένες πάνω σε σέλα μοτοσικλέτας. Διακρίνονται συνολικά τέσσερα σακουλάκια με κάνναβη, τουλάχιστον δύο τριφτές, χαρτάκια για στρίψιμο τσιγάρων και μερικές μάρκες.

Η φωτογραφία με τα ναρκωτικά, μεταξύ άλλων, είχε σταλεί στο κινητό τηλέφωνο του Ταξίαρχου της Άμεσης Δράσης από τους ειδικούς φρουρούς που πραγματοποίησαν τον έλεγχο και εντόπισαν τα ναρκωτικά, όπως κατέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο ανώτατος αξιωματικός.

«O γιος του υπουργού Θεοδωρικάκου ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς να μιλήσει με τον υπασπιστή του πατέρα του στο Υπουργείο. Μετά από αυτό, δέχθηκα εκ νέου τηλέφωνο από τον Αρχηγό, ο οποίος μου επανέλαβε με τον ίδιο επιθετικό τρόπο, την απαίτησή του να μην σχηματισθεί δικογραφία, να μην προσαχθούν και να αφεθούν ελεύθεροι», είπε ο Ταξίαρχος.

«Για ό,τι μου συμβεί αποκλειστική ευθύνη φέρουν ο Θεοδωρικάκος και ο Καραμαλάκης»
Σε άλλος μέρος της κατάθεσής του, ο αξιωματικός ανέφερε πως του ζητήθηκε από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψουν τις ναρκωτικές ουσίες οι ειδικοί φρουροί ενώ δηλώνει πως καθημερινά ζει σε καθεστώς φόβου καθώς δέχεται απειλές από αγνώστους.

«Σημειώνω ότι ουδεμιά ευθύνη έχουν οι υφιστάμενοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, οι οποίοι εξετέλεσαν εντολή δική μου, όπως και εγώ κατά τα ως άνω αναφερόμενα. Κλείνοντας ξεκαθαρίζω ότι οτιδήποτε μου συμβεί αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην Αρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης», ανέφερε ο Ταξίαρχος.

Συκοφαντίες και σκευωρία καταγγέλλει το υπουργείο
Στην πρώτη ανακοίνωσή του για το ζήτημα ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για «μέγιστη αθλιότητα», «ατιμία», «σκευωρία», «αισχρές συκοφαντίες», τονίζοντας ότι αποσιωπάται ότι ο καταγγέλλων αξιωματικός έκανε την καταγγελία την ημέρα που αποστρατεύθηκε με βάση τις πρόσφατες κρίσεις, «ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια!»

Ο υπουργός μιλά για ανήθικη αντίδραση, και εμφανίζεται εξοργισμένος γιατί ενέπλεξαν το γιό του, εξού και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη «ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας».

Στη δεύτερη ανακοίνωση για το ζήτημα μετά την αποκάλυψη των φωτογραφικών ντοκουμέντων και των άλλων στοιχείων της κατάθεσης του πρώην ανώτερου αξιωματικού ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος επέμεινε στα περί συκοφαντίας δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι έχει διαταχθεί έρευνα για την υπόθεση.

«Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη» αναφερόταν στη ανακοίνωση του υπουργείου.

Νέα παρέμβαση Θεοδωρικάκου
Σε νέα δήλωση προέβη και σήμερα, Τρίτη, ο Τάκης Θεoδωρικάκος επαναλαμβάνοντας τα περί σκευωρίας και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του για κάθαρση στην Αστυνομία, υπονοώντας ότι αυτό έχει ενοχλήσει κάποιους που μεθοδεύουν επιθέσεις εναντίον του.

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη. Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες. Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.