Κοινοποίηση


Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην αυριανή (Πέμπτη 16 Μαρτίου) Πανελλαδική απεργία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΥ. Λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορούν αύριο στην Αθηνά, αλλά με στάσεις εργασίας και τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από:

  • Την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00
  • Τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας

Σημειώνεται πως η έξοδος των λεωφορείων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 08:30, ενώ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί πάνω από μία ώρα. Οι τελευταίες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες αναμένονται από τις 20:00.

Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν στην Αθήνα:

  • Από τις 09:00 έως τις 21:00
  • Μετρό (Γραμμές 2, 3) και ηλεκτρικός (Γραμμή 1) θα έχουν δρομολόγια:
  • Από τις 10:00 έως τις 15:00

Χωρίς λεωφορεία και ο προαστιακός – Ακυρώσεις πτήσεων σε Aegean και Olympic Air

Κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, όπως επίσης και των λεωφορείων που έβαλε η Hellenic Train για τις γραμμές της, δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου προχωρούν επίσης την Πέμπτη, από τις 00:01 έως τις 24:00, η Aegean και η Olympic Air λόγω συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN aegeanair.com και της Olympic Air olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη – Η ανακοίνωση ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία. Όλες και Όλοι στον αγώνα», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της για την απεργίας της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ: «Η αθλιότητα των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν έχεις τέλος. Σκόπιμα διαδίδουν ψέματα ότι η απεργία της Πέμπτης 16/3 κρίθηκε παράνομη. Είναι ολοφάνερο ότι φοβούνται τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις συγκεντρώσεις και γι’ αυτό επιδιώκουν να τους αποπροσανατολίσουν.

Η αλήθεια είναι ότι κρίθηκε «παράνομη» η απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την αξιολόγηση στο Δημόσιο η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθ’ όλα νόμιμη απεργία αποχή της Δ.Ο.Ε. από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με την 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 16/3.

Τέρμα πια με τα ψέματα των κυβερνητικών παπαγάλων. Την Πέμπτη κλείνουμε τα σχολεία – συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. από την ατομική αξιολόγηση».



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.