Κοινοποίηση


Οι ψηφοφόροι έκαναν την επιλογή τους με την ψήφο τους και όπως δείχνει το exit poll – το οποίο είναι πρόβλεψη αποτελέσματος και όχι το αποτέλεσμα- δεν ψήφισαν με όρους απλής αναλογικής αλλά με όρους αυτοδυναμίας.

Τούτο αποτελεί το πρώτο αναμφισβήτητο συμπέρασμα της εκλογικής διαδικασίας. Εφόσον, επιβεβαιωθεί από τα επίσημα αποτελέσματα, δεν είδαμε όπως λογικά αναμένει κανείς από την λογική της απλής αναλογικής να υπάρχει διασπορά της ψήφους σε μικρότερα κόμματα.

Η προσωποκεντρική αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα έβγαλε νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη με σαφέστατο μήνυμα υπέρ της ΝΔ και ξεκάθαρο μήνυμα για το δεύτερο γύρο.

Και εδώ, οι πολίτες έκριναν μεταξύ δύο πρωθυπουργών με πρόσφατη διακυβέρνηση του πρώτου και σχεδόν πρόσφατη του δεύτερου.

Ουσιαστικά, οι πολίτες επιβράβευσαν τη ΝΔ και τον αρχηγό της αλλά το ζήτημα είναι πως διαχειριστεί το κυβερνών κόμμα τη νίκη του.

Τα στοιχεία, όπως έλεγαν στη ΝΔ, δείχνουν ότι το αίτημα για «καθαρή νικη με διαφορά» φαίνεται να βρήκε απήχηση.

Αλαζονικές συμπεριφορές ή απόπειρα ξεπλύματος δράσεων που πλήγωσαν τη Δημοκρατία και τους πολίτες- όπως υποκλοπές και Τέμπη- δεν θα πρέπει να επιτρέπονται. Σε κάθε περίπτωση οι πρωθυπουργικές συγγνώμες και υποσχέσεις θεωρήθηκαν ειλικρινείς και οι πολίτες αναμένουν ότι μετά τις κάλπες θα υλοποιηθούν.

Το exit- poll δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έπεισε. Δεν έπεισε ότι άλλαξε, δεν έπεισε ότι έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης. Το αποτέλεσμα του exit poll δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά από τους στόχους του. Αν επιβεβαιωθεί ότι έχει χαμηλά ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και λογικά αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα καθώς πολλοί δεν απαντούσαν στo exit poll.

Το ΠΑΣΟΚ αντιθέτως, αύξησε κατά 40% τα ποσοστά του και πέτυχε τον στόχο του να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κερδισμένο είναι το ΚΚΕ που δείχνει να μπαίνει σε ποοστά άνω του 7%.

Έκπληξη είναι η άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας που μπορεί να μπει στη Βουλή όπως και ο κίνδυνος για τον Γιάνη Βαρουφάκη να μείνει εκτός.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.