Κοινοποίηση


Μια τολμηρή πρόταση κατέθεσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς ζήτησε να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού.

Ο Τζάστιν Ουέλμπι ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν ο τρόπος με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη και πιθανόν να αλλάξει στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter, απάντησε: “Ναι, φυσικά” προσθέτοντας ότι ο Ιησούς έχει απεικονιστεί διαφορετικά σε κάποιες χώρες.

“Πηγαίνετε στις εκκλησίες τους και δεν βλέπετε έναν λευκό Ιησού, βλέπετε έναν μαύρο Ιησού ή έναν Κινέζο Ιησού ή έναν Ιησού της Μέσης Ανατολής, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβής. Βλέπετε έναν Ιησού από τα Φίτζι, βλέπετε έναν Ιησού να απεικονίζεται με πολλούς τρόπους όσοι είναι και οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι αντιλήψεις”.

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι εικόνες του Ιησού δεν ήταν “για να βλέπουμε ποιον λατρεύουμε” αλλά χρησίμευαν ως “υπενθύμιση της καθολικότητας του Θεού που έγινε πλήρως ανθρώπινος”.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.