Κοινοποίηση


Ένας πυροσβέστης της ΕΜΑΚ κάθεται σκυφτός στα συντρίμμια των μοιραίων τρένων μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και λυγίζει βλέποντας την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά του.

Είναι η φωτογραφία που έγινε viral και αποτυπώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα συναισθήματα όλων για την τραγωδία που βύθισε σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα και άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ, Γιάννης Παπαγιαννάκης μίλησε το πρωί της Τετάρτης (08/03) στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε όσα βίωσε ο ίδιος τη στιγμή που ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο σημείο μηδέν.

“Ήταν μία σκηνή που όντως ήταν δύσκολη, κληθήκαμε και πήγαμε από την πρώτη στιγμή στο συμβάν, οι εικόνες που αντικρύσαμε ήταν πολύ σκληρές. Τη στιγμή που με πιάνει ο φακός βρισκόμουν μπροστά σε κάποια προσωπικά αντικείμενα μίας κοπέλας που είχε κάποια καλλυντικά, κάποια ρούχα και από πάνω είχε αίμα και υπολείμματα ανθρώπινης σάρκας.

Εκείνη η στιγμή είναι μια στιγμή ποικίλλων συναισθημάτων. Θλίψη, απογοήτευση, οργή για αυτό που συναντήσαμε. Ένας διασώστης μπορεί να λυγίσει στιγμιαία σε κάποιο συμβάν αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τόνισε μάλιστα πως παρά το γεγονός ότι έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις μετά από δυστυχήματα, αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας του.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.