Κοινοποίηση


Την ενοχή του λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου και της γιαγιά της με αρσενικό, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Ο 50χρονος δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.

«Η μάχη ζωής που έδωσε στη ΜΕΘ η Σ. Σ. δεν έκαμψε την αποφασιστικότητα του κατηγορούμενου να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του. Στο πλαίσιο του εγκληματικού του σχεδιασμού της έδωσε την θανατηφόρα δόση στις 15 Αυγούστου ενώ νοσηλευόταν στη Β» παθολογική κλινική του «Παπανικολάου» που της προκάλεσε εντονότατες βλάβες. Υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια που οδήγησε στο θάνατο της στις 23 Αυγούστου 2013″, επισήμανε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας του ΜΟΔ Λεωνίδας Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κ. Νικολόπουλος συμπλήρωσε επίσης: «Και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν τοξικές δόσεις αρσενικού κι αυτό δεν ήταν τυχαίο αλλά οφείλεται σε δόλια ενέργεια»

Πώς τις δηλητηρίασε

«Κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο κάνεις από τους συνοδούς της Σ.Σ ή από το νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί αυτό που γινόταν. Ο κατηγορούμενος ετοίμαζε το διάλυμα με το τριοξείδιο του αρσενικού και το τοποθετούσε σε μπουκαλάκια με νερό, πριν εισέλθει στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα της εγκληματικής του δράσης ήταν η Σ.Σ να καταναλώσει το νερό με το αρσενικό».

Ο κ. Νικολόπουλος για το περιστατικό με τη γιαγιά επισήμανε: «Ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα του σπιτιού και τοποθέτησε τριοξείδιο αρμένικου σε φιάλη με το νερό που βρισκόταν στο ψυγείο και έπινε μόνο η γιαγιά της συζύγου του».

«Ως γαμπρός της οικογένειας είχε την απόλυτη ελευθερία και ήταν υπεράνω υποψίας.Ήταν μια καθημερινή κίνηση ρουτίνας για αυτόν ενώ οι άλλοι ήταν απασχολημένοι με την κόρη του , μπορούσε να τοποθετήσει το αρσενικό».

Συνεχίζει να δηλώνεις αθώος

Ο ίδιος ο 50χρονος δηλώνει αθώος και αρνείται πως σκότωσε τη σύζυγο του και της γιαγιάς της ενώ κάνει λόγο για ατύχημα.

«Όλες οι κατηγορίες είναι αίολες και αβάσιμες. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είναι αναπόδεικτες», ανέφερε ο 50χρονος ενώπιον του ΜΟΕ, κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης.

Η διπλή ανθρωποκτονία τελέστηκε το 2013 ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δις ισόβια, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

Ήθελε να φανεί σαν ατύχημα

Από το Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να της χορηγεί δόσεις αρσενικού, μέσω του νερού ή της τροφής.

Για να αποκλείσει την πιθανότητα της εσκεμμένης ενέργειας, ο λέκτορας σκέφτηκε να δηλητηριάσει και τη γιαγιά της γυναίκας του έτσι ώστε η λήψη αρσενικού, μέσω του πεπτικού συστήματος, να φανεί ότι οφείλεται σε ατύχημα.

«Ο γάμος έπρεπε να διακοπεί. Ο κατηγορούμενος γνώριζε τις θανατηφόρες συνέπειες του αρσενικού λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας. Από τον Φεβρουάριο του 2013 κερνούσε δηλητήριο στη γυναίκα του, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Βλέποντας τα δύσκολα να έρχονται πάνω του, έπρεπε να υπάρξει ένα ακόμη άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον που θα υφίστατο τα ίδια, με κίνητρο τον αποπροσανατολισμό των διωκτικών αρχών. Επέλεξε την άτυχη γιαγιά. Η θανάτωση της ήταν «παράπλευρη» απώλεια . Είναι η σκληρή, αδήρητη πραγματικότητα, δεν είναι σενάρια, υποθέσεις εικασίες . Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές το πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκληρότητα και αναλγησία, με πλήρη περιφρόνησης προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής» κατέληξε ο εισαγγελέας και πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου , σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.