Κοινοποίηση


Οι περιστασιακοί καπνιστές θεωρούν ότι κινδυνεύουν λιγότερο από τους θεριακλήδες καπνιστές, αλλά μια νέα έρευνα έρχεται να τους κάνει να σκεφτούν σοβαρά τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος και το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του.

Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU), δημοσίευεσε μια νέα έρευνα ότι μόνο 5 τσιγάρα την ημέρα, διπλασιάζουν τον κίνδυνο για έμφραγμα. Η υπεύθυνη της έρευνας, προειδοποιεί με σκληρά λόγια λέγοντας, πως κοροιδεύουμε τον εαυτό μας, αν πιστεύουμε πως ένα τσιγάρο που και πού, δεν έχει βλαβερές συνέπειες.

«Ακόμα κι αν είστε περιστασιακός καπνιστής που πιστεύει ότι ένα τσιγάρο πού και πού δεν βλάπτει, αυτή η μελέτη δείχνει ότι κοροϊδεύετε τον εαυτό σας νομίζοντας πως δεν σας βλάπτει. Δεν έχει σημασία πόσα τσιγάρα καπνίζετε ή για πόσο καιρό, η καλύτερη στιγμή για να το σταματήσετε είναι τώρα», δήλωσε η Δρ. Sarah White, διευθύντρια προγράμματος διακοπής του καπνίσματος.

Ένα βήμα παρακάτω από τα αποτελέσματα αυτά, υπάρχει μια αισιόδοξη πληροφορία, αφού όσοι κόψουν οριστικά το κάπνισμα πριν τα 45 έτη, μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα, κατά 90%.

Στην Αυστραλία πεθαίνουν 17 άτομα την ημέρα λόγω καπνίσματος.



Source link

قالب وردپرس

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.