Κοινοποίηση


Σε μια περίοδο που τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων πληθαίνουν, δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή που εκδόθηκε το πρωί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών (στο βαθμό της έφεσης), δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα και αυτή βρίσκεται στους ανθρώπους που γίνονται μάρτυρες κακοποίησης ζώων και δεν κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Το περιστατικό συνέβη το 2014 στην περιοχή του Κάστρου και καταγγέλλων ήταν ο γνωστός Πατρινός οικονομολόγος, Χρήστος Γραμμένος. Έγινε μάρτυρας μιας απίστευτης σκηνής. Ένας γείτονάς του, έλιωσε με το πόδι του το κεφάλι αδέσποτου γατιού επειδή τον ενοχλούσε που μαζεύονταν γατιά στη γειτονιά, για να φάνε, καθώς ο Χρήστος Γραμμένος τάιζε τα αδέσποτα.

Σήμερα ο σωφρονιστικός υπάλληλος καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή και σε υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Το περιστατικό βεβαίως έχει και την άλλη του όψη. Αρκούν 5 μνήνες φυλάκιση με αναστολή για κάποιον που δολοφονεί εν ψυχρώ ένα ζώο;

Η απόφαση για μετατροπή της ποινής κακοποίησης ζώων σε κακούργημα, είναι η απάντηση. Σύμφωνα με το dete.gr, εκκερεμούν και άλλες υποθέσεις κακοποίησης ζώων στα δικαστήρια της Πάτρας κάποιες απο τις οποίες είναι και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.