Κοινοποίηση


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί επισκέπτεται μία χώρα που συγκλονίζεται από ένοπλες συγκρούσεις.

Κατά το παρελθόν, ο Γάλλος διανοούμενος έχει ταξιδέψει στη Συρία, στο Ιράκ και γενικά σε περιοχές που είναι εξαιρετικά ανασφαλείς για τους κοινούς θνητούς. Το επιχείρησε και στη Λιβύη αλλά όπως καταγγέλλει ο ίδιος έπεσε θύμα ενέδρας σε περιοχή κοντά στην Τρίπολη, περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας.

Ο Λεβί περιέγραψε την εμπειρία του σε άρθρο που δημοσίευσε η Wall Street Journal και δεν παρέλειψε να αφήσει υπονοούμενα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Ηξερα πολύ καλά” γράφει ο Λεβί ότι η ιδέα της επίσκεψής μου στη Λιβύη θα δυσαρεστούσε τους τοπικούς γενίτσαρους του Ερντογάν ενώ χαρακτήρισε τον Υπουργό Εσωτερικών Μπασάγκα ως “τον πρώτο αστυνομικό της χώρας”.

Ο Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης έγραψε ακόμα ότι πολλά προφίλ από την Τουρκία και από το Κατάρ στο facebook δημοσίευσαν απειλές εναντίον του.

Εκλεισε, δε, το άρθρο του γράφοντας ότι στις ακτές της Λιβύης διακυβεύεται το μέλλον της Μεσογείου και εν μέρει της Ευρώπης και της Δύσης.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.