Κοινοποίηση


Ο 46χρονος Λ.Σ. που έπεσε θύμα φονικής ενέδρας λίγο έξω από το χωριό Αρχοντική του Ρεθύμνου όπου κατοικούσε, ήταν ο τρίτος και τελευταίος γιος μιας από τις τρεις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν κατά την διάρκεια της πρωτοφανούς αιματηρής βεντέτας που διαιωνίζεται εδώ και 29 ολόκληρα χρόνια.

ο ένατο θύμα της πολυετούς αντεκδίκησης και με τον ίδιο τρόπο είχαν δολοφονηθεί και τα δυο αδέλφια του, το 1995 και το 2007. Μάλιστα, ήταν και οι τρεις ανίψια του διαβόητου δραπέτη φυλακών Βαγγέλη Σελιανάκη, που είχε «χρεωθεί» τουλάχιστον τρεις από τις εννέα δολοφονίες της βεντέτας και έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, όταν εγκλωβίστηκε από πάνοπλους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν επί 15 χρόνια.

46xronos

Δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατο του δραπέτη, ο ανιψιός του δέχθηκε φονική επίθεση ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε για να πηγαινοέρχεται στο ποιμνιοστάσιό του, σε ένα στενό χωμάτινο δρομάκι σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό. Είχε βληθεί από κυνηγετικό όπλο στο πρόσωπο και το σώμα και βρέθηκε πεσμένος στο κάθισμα του συνοδηγού όπου τον βρήκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, η σύζυγός του η οποία τον αναζητούσε επί δύο 24ωρα αλλά δεν είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία.

Το τέλος του δραπέτη

drapetis

opla_drapeti

Ο Βαγγέλης Σελιανάκης είχε σκοτώσει στις 16 Αυγούστου 1994 στο Πάτημα Αποκορώνου τον 24χρονο Κώστα Μουζουράκη και προσπάθησε να διαφύγει στον Καναδά, αλλά τον Φεβρουάριο του 1995 συνελήφθη στο αεροδρόμιο και ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια. Ωστόσο, τον ίδιο Ιούλιο απέδρασε από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού μαζί με άλλους επτά κρατούμενους, αφού ακινητοποίησε τους φύλακες με όπλο. Ήδη, είχε στην «πλάτη» του κατηγορίες για άλλες τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, έξι διαρρήξεις και πλήθος άλλα αδικήματα!

Το πρωί της 3ης Ιανουαρίου του 2011 αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών περικύκλωσαν μια μονοκατοικία στην Αρχοντική Ρεθύμνου, καθώς είχαν πληροφορίες ότι ο 53χρονος που παρέμενε άφαντος επί 15 χρόνια μετά την απόδρασή του το 1996. Όταν βεβαιώθηκαν ότι ο δραπέτης βρισκόταν μέσα μαζί με μια 27χρονη με την οποία είχε δεσμό, τον κάλεσαν να παραδοθεί.

Όμως, εκείνος επιχείρησε να διαφύγει πυροβολώντας εναντίον τους, με τους αστυνομικούς να απαντούν στα πυρά. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, ακούστηκε ένας ακόμη μέσα στο σπίτι και ακολούθησε σιωπή. Στη συνέχεια, ο Σελιανάκης βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι, αλλά δεν διευκρινίστηκε ποτέ αν είχε πυροβοληθεί από αστυνομικό ή αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Πάντως, είχε τραυματιστεί από σφαίρες αστυνομικών και στα δύο του πόδια, ενώ δίπλα στο πτώμα του βρέθηκαν ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών με το οποίο πυροβολούσε κατά των αστυνομικών, καθώς και μία αμυντική χειροβομβίδα, ενώ σε ένα σακ βουαγιάζ βρέθηκαν 270 φυσίγγια των 762 mm για πολεμικό τυφέκιο και άλλες 70 σφαίρες των 9 mm. Με τον θάνατό του, θεωρήθηκε τότε ότι έκλεισε μια από τις πιο αιματηρές βεντέτες που αναστάτωσαν ποτέ την Κρήτη. Όμως, δεν ήταν έτσι…

Το χρονικό της βεντέτας

fotoula

Ο κύκλος του αίματος είχε ανοίξει στις 23 Μαΐου του 1994 στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων, όταν βρέθηκε στραγγαλισμένη η 53χρονη Φωτούλα Μουζουράκη, μητέρα τριών αγοριών και ενός κοριτσιού, η οποία προηγουμένως είχε βιαστεί και κακοποιηθεί με ένα σκουπόξυλο! Για τη δολοφονία συνελήφθησαν οι Μιχάλης Δικονιμάκης στην Αθήνα και ο φίλος του Νίκος Πολλάκης στα Χανιά, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Στις 16 Αυγούστου 1994, βρέθηκε δολοφονημένος σε ορεινή περιοχή της κοινότητας Κουρνά Αποκορώνου με δυο τραύματα από σφαίρες, ο 24χρονος γιος της Φωτούλας, Κώστας Μουζουράκης. Για την εν ψυχρώ εκτέλεση καταδικάστηκε δυο χρόνια μετά ο Βαγγέλης Σελιανάκης, αλλά στη συνέχεια δραπέτευσε.

Το Νοέμβριο του 1994, ο 26χρονος Γιάννης Μουζουράκης μαζί με άλλα δύο άτομα δολοφόνησαν τον 54χρονο Μανώλη Δικονιμάκη, πατέρα του Μιχάλη Δικονιμάκη που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της Φωτούλας Μουζουράκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1994 στη Μυτιλήνη, άγνωστος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 28χρονος αδελφός του Μιχάλη Δικονιμάκη, Σήφης, που η οικογένειά του είχε στείλει στο νησί για να αποφύγει τη βεντέτα. Όμως, πέφτοντας από το δίκυκλο, η καραμπίνα που είχε μαζί του εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1995, έπεσε σε ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι στον επαρχιακό δρόμο Αργυρούπολης- Ρεθύμνου και δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα ο Ευάγγελος Σελιανάκης, ανιψιός και με το ίδιο ονοματεπώνυμο του Βαγγέλη Σελιανάκη, που τότε κρατείτο στις φυλακές Αλικαρνασού απ’ όπου απέδρασε για να εκδικηθεί τον θάνατό του ανιψιού του.

Στις 6 Ιανουαρίου 1999, έπεσε νεκρός στο Περιστέρι όπου κρυβόταν ο Γιάννης Μουζουράκης, που αναζητείτο επί πέντε χρόνια για την δολοφονία του Μανώλη Δικονιμάκη. Ο δολοφόνος τον “γάζωσε” με μια ριπή από 20 σφαίρες από Καλάσνικοφ και το θύμα δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το περίστροφο που είχε περασμένο στη ζώνη του. Και αυτή η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον τότε δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη.

Τον Ιανουάριο του 2007 έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 43χρονου Η.Α. από την Επισκοπή ο πατέρας τριών παιδιών Γιάννης Σελιανάκης, που και αυτός ήταν ανιψιός του δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη και αδελφός του επίσης δολοφονημένου το 1995 Γιάννη, αλλά και του 46χρονου που βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.