Κοινοποίηση

[ad_1]

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμβούλευσε τους συμπολίτες του να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια του καλοκαιριού, για ‘εσωτερικές διακοπές’ (staycation) στις “υπερθετικού βαθμού” φυσικές  ομορφιές της χώρας, αντί να ταξιδεύουν σε προορισμούς στο εξωτερικό.

“Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον κόσμο να κάνει εσωτερικές διακοπές (staycation) — τούτη η χώρα είναι μοναδικά ευλογημένη με φανταστικά μέρη για διακοπές”, τόνισε ο Τζόνσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους. “Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά”.

“Προφανώς, εάν ο κόσμος νοιώθει την ανάγκη για διακοπές στο εξωτερικό τότε αυτό είναι αποκλειστικώς δική τους υπόθεση και το αντιλαμβάνομαι πλήρως, όμως υπάρχουν φανταστικά, πραγματικά φανταστικά μέρη — απαράμιλλα, υπέροχα, σε υπερθετικό βαθμό μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάνε διακοπές. Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά”, επεσήμανε ο Τζόνσον.

Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να φορά μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, και πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εν εύθετω χρόνω ποια “εργαλεία επιβολής” των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν.

Ερωτηθείς εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα, ο Τζόνσον απάντησε: “οι μάσκες έχουν μέγιστη σημασία σε κλειστούς χώρους”. “Πιστεύω πως στα καταστήματα είναι πολύ σημαντικό να φοράμε ένα προστατευτικό προσώπου”, πρόσθεσε.

“Όσον αφορά το πώς θα το κάνουμε αυτό, εάν θα είναι υποχρεωτικό ή όχι, θα κοιτάξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές και θα πούμε κάτι περισσότερο σχετικά με αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες”, επεσήμανε ο Βρετανός ηγέτης.

[ad_2]

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.