Κοινοποίηση


Η ιστορία του Ντενίζ Γιλντιρίμ, στελέχους του φιλοκουρδικού HDP, αποτυπώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο το πόσο αντιδημοκρατικό είναι το καθεστώς που έχει “στήσει” στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Γιλνιρίμ έχει προβλήματα με το νόμο περί τρομοκρατίας εδώ και τέσσερα χρόνια κατά τα οποία παραμένει στη φυλακή. Οντας κρατούμενος, ο Τούρκος πολιτικός αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, απειλητικά για τη ζωή του.

Αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ εντέρου, χειρουργήθηκε εσπευσμένα τον Ιανουάριο του 2020 και του αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του οργάνου.

Αρχισε, αμέσως μετά, χημειοθεραπεία η οποία έχει τις γνωστές παρενέργειες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Γιλντιρίμ διαγνώστηκε και θετικός στον κορονοϊό τον Μάρτιο του 2020.

Και όμως, το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιτρέπει σ’ αυτόν τον πολύ άρρωστο άνθρωπο να αποφυλακιστεί! Ο Γιλντιρίμ παραμένει κρατούμενος.

Τόσο η σύζυγός του όσο και το HDP απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για την απελευθέρωσή του. Εχουν ενημερωθεί όλες οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο και τα αδελφά κόμματα του HDP στην Ευρώπη και αλλού.

Η σύζυγός του αναφέρει τα εξής: “Το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει καταρρεύσει. Ζει πλέον με παρά φύσει έδρα μετά το χειρουργείο και έχει ανάγκη συνεχούς φροντίδας. Εχουμε δύο μικρά παιδιά. Δεν μπορώ καν να πάω στο νοσοκομείο των φυλακών για να τον δω”.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.