Κοινοποίηση


Η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για κενά στην ασφάλεια πτήσεων – Η χώρα μας δεν εγκατέστησε συγκεκριμένα συστήματα που αφορούν την επικοινωνία μεταξύ πιλότων και πύργου ελέγχου

«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει η Κομισιόν για την ασφάλεια των πτήσεων, με φόντο την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, διαπιστώνονται ελλείψεις σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και προσωπικό στους πύργους ελέγχου. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και για κενά στην ασφάλεια των πτήσεων ήδη από τον Ιούλιο του 2022. Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αναφέρονται αφορούν αεροδρόμια νησιών.

Πιο αναλυτικά, ήδη από τις 15 Ιουλίου 2022 η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα, τη Μάλτα και στη Σλοβακία για ελλείψεις σε συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας πτήσεων τα οποία οι χώρες είναι υποχρεωμένες να έχουν προμηθευτεί. Πρόκειται για συστήματα ζεύξης δεδομένων, δηλαδή συμπληρωματικά συστήματα επικοινωνίας ανάμεσα στο πιλοτήριο και στους πύργους ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Ήδη από το 2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κινήσει τις νομικές διαδικασίες με αφορμή τις παραβάσεις της Ελλάδας, ενώ είχε μεσολαβήσει ανταλλαγή διαφόρων επιστολών μέχρι και το 2021, οπότε υπήρξε επίσημη και αιτιολογημένη γνώμη της Κομισιόν. Όμως η χώρα μας δεν έκανε τίποτα τελικά για να λειτουργήσει τα συγκεκριμένα συστήματα, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2022 να παραμένει το κενό και η Ελλάδα να παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.