Κοινοποίηση

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε αρκετές περιοχές της χώρας – Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέχει την Παρασκευή – Πού θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης (14/03/2019) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα πελάγη, κυρίως την Παρασκευή (15/03/2019), όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις και η ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα της Πέμπτης 14/03 έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15/03/2019, παρουσιάζεται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.

Την Παρασκευή 15/03, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, πιθανόν κατά τόπους έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στο Ανατολικό Αιγαίο(Χάρτης 1), ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.

Οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της χώρας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15/03 (ώρες 02:00-05:00) με βάση τηνέα υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, δίνονται στο χάρτη που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός το Σαββατοκύριακο 16/03-17/03/2019, θα είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, με τις εντάσεις των ανέμων να μην δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες στην παρακάτω gallery πού και πότε ο υδράργυρος θα δείξει 24 βαθμούς Κελσίου

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.