Κοινοποίηση


Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η διασπορά του κορονοϊού (SARS-CoV-2) και την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι παρατηρήθηκε μεγαλύτερη κινητικότητα λόγω της εορτής, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ στα λύματα της πόλης.

Η σταθερή διατήρηση του ιικού φορτίου των λυμάτων σε «πράσινο» επίπεδο δείχνει ότι οι Θεσσαλονικείς τήρησαν τα ατομικά μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης παρά την ενδεχόμενη μεγαλύτερη χαλάρωση λόγω της γιορτής της αλλαγής του χρόνου.

«Περιμένουμε και τις αναλύσεις της επόμενης εβδομάδας για να πούμε με ασφάλεια, αν πέρασε “ανώδυνα” και ο εορτασμός των Θεοφανίων, όπου καταγράφηκαν κάποιες περιπτώσεις συνωστισμού ατόμων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, Νίκος Παπαϊωάννου.

Επισήμανε, δε, πως «καθώς η Πολιτεία ετοιμάζεται για το πρώτο βήμα στη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, η εκ του αποτελέσματος πετυχημένη εφαρμογή των μέτρων που ίσχυσαν τις μέρες των γιορτών, θα πρέπει να αποτελέσει “οδηγό” για τους πολίτες, δηλαδή θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, πως όταν η χαλάρωση των περιορισμών γίνεται σε ένα πλαίσιο οδηγιών, που όλοι σέβονται και τηρούν, τότε η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη και μακριά από επικίνδυνες εκπλήξεις».

«Άρα», εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, «είναι σημαντικό η όποια άρση των περιοριστικών μέτρων να μη συνοδευτεί από χαλάρωση, σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, που θα πρέπει συνεχίσουν να τηρούνται απαρέγκλιτα, τουλάχιστον για όσο εξελίσσεται η διαδικασία του εμβολιασμού».



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.