Κοινοποίηση


Η Google ανακοίνωσε επίσημα ορισμένες νέες λειτουργίες που θα δούμε σύντομα στα Android smartphones, με πιο ενδιαφέρουσα όλων αυτήν της ενημέρωσης και του εντοπισμού σεισμών σε όλο τον κόσμο.

Η νέα τεχνολογία ShakeAlert βασίζεται σε δεδομένα από σεισμογράφους σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να ενημερώνει τους χρήστες για το επίκεντρο των σεισμών αμέσως μόλις εντοπίζονται, έτσι ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η αρχή γίνεται από την Καλιφόρνια και σύντομα θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Techgear, το σύστημα της Google εκμεταλλεύεται το επιταχυνσιόμετρο που υπάρχει σχεδόν σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή με σκοπό να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο εντοπισμού σεισμών. Σε περίπτωση που το smartphone “νιώσει” το πρώτο κύμα ενός σεισμού, τότε αποστέλει δεδομένα στον ξεχωριστό server της Google και εκεί γίνεται ανάλυση μαζί με τα σήματα που έρχονται από εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές από την ίδια περιοχή.

Άλλες προσθήκες έρχονται στην εφαρμογή προσβασιμότητας Google Lookout που πλέον υποστηρίζεται από όλα τα Android smartphones με έκδοση Android 6.0 ή μεταγενέστερη και τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM, η δυνατότητα να γνωστοποιείς τη γλώσσα της συσκευής σου όταν πραγματοποιείς κλήση εκτάκτου ανάγκης, ούτως ώστε οι διασώστες να γνωρίζουν εξαρχής αν μπορείς να τους καταλάβεις ή όχι, η νέα εφαρμογή Calendar στο Android Auto και η προσθήκη της ενότητας Bedtime στην εφαρμογή Clock για όλες τις συσκευές Android (από 6.0 και μετά).



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.