Κοινοποίηση


Αυλαία ρίχνει σήμερα, Τετάρτη (01/7), η εκπομπή “Ελένη” της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha, η οποία πρόκειται να αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό της κοινό μετά από 15 χρόνια στο κανάλι και 30 χρόνια στην τηλεόραση. 

Οι τηλεθεατές αναμένουν με ανυπομονησία όλα όσα θα πει στην τελευταία της εκπομπή, που αποτελεί το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου για την ίδια, αλλά και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την τηλεόραση, αφού η Ελένη Μενεγάκη είναι σημείο κατατεθέν της σύγχρονης ιστορίας της. 

Παράλληλα, γεμάτη αγωνία είναι και η ίδια η παρουσιάστρια, το βράδυ της Τρίτης (30/06), λίγες ώρες πριν από την αποχώρησή της, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία της από το πλατό και έγραψε χαρακτηριστικά: “Αναρωτιέμαι… Θα κοιμηθώ απόψε;”.

“Είμαι μια ανεξάρτητη, μοναδική κατάσταση”

Μόλις λίγες μέρες πριν από την αποχώρησή της, η Ελένη Μενεγάκη προχώρησε σε μερικές δηλώσεις σχετικά με τη διαδρομή της στην τηλεόραση, αναφερόμενη μάλιστα στον εαυτό της ως μια “ανεξάρτητη, μοναδική, διαφορετική κατάσταση”.

Στην έναρξη της εκπομπής της στις 26 Ιουνίου, η Ελένη Μενεγάκη είπε: 

“Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο γιατί πραγματικά είμαι τόσο απρόβλεπτη παρουσιάστρια, δεν έχω καμία σχέση με κανέναν άλλον άνθρωπο οργανωμένο συντονισμένο να πηγαίνει στο πρόγραμμά του ακριβώς. Εγώ με αυτό δεν είχα ποτέ σχέση, οπότε 1000 μπράβο σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μου και κατάφεραν να μην χάσουν την ψυχραιμία τους, γιατί άλλο περίμεναν και άλλο ερχόταν. Όλα τα παιδιά που έχουν δουλέψει μαζί μου είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή έχουν “φιληθεί”. Είμαι μια ανεξάρτητη, μοναδική, διαφορετική κατάσταση. Πολλές φορές καταλάβαινα την ταραχή τους, αλλά στην πορεία νομίζω ότι όλοι σας το διασκεδάσατε. Τουλάχιστον, μαζί μου δεν πλήξατε ποτέ”.

Ενώ συνέχισε: “Είναι σαν να έχω γεννηθεί στην τηλεόραση. Για κάποιο λόγο νομίζω ότι τα έχω όλα στο μυαλό μου, ότι μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου. Είναι λάθος, αλλά έτσι έχω μάθει να είμαι. Οπότε συγγνώμη αλλά και ευχαριστώ, εγώ το καταευχαριστήθηκα. Ευχαριστώ και τους πρώτους πρώτους που με πήραν από το χέρι και με έβαλαν μέσα στα τηλεοπτικά πλατό, οι οποίοι ήταν και αυτοί που μου έδωσαν την ευκαιρία και το δικαίωμα στο ‘Μπες Ελένη μου, μη σκέφτεσαι πολύ. Ξεκίνησε, μην πεις ποτέ κάτι που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση κάποιον’, το οποίο το κράτησα φυλαχτό μέχρι σήμερα, ‘αλλά άφησε τον χαρακτήρα σου ελεύθερο, μπες μέσα και κάνε ό,τι νομίζεις”, είπε προς το κοινό η αγαπημένη παρουσιάστρια.

Η ανακοίνωση της αποχώρησής της

Η αγαπημένη Ελληνίδα παρουσιάστρια είχε αιφνιδιάσει τους τηλεθεατές της – και όχι μόνο – πριν από μερικές βδομάδες, όταν, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής στις 21 Μαΐου, ανακοίνωσε η ίδια στον αέρα της εκπομπής της πως πρόκειται να αποχωρήσει και ότι δεν θα την δούμε στο “γυαλί” την επόμενη σεζόν. 

Η παρουσιάστρια είχε πει χαρακτηριστικά on air: “Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η ζωή έφερε κοντά μου εκλεκτούς, ξεχωριστούς, καλούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δεν χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαράκι σε κλαράκι τα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, να κάνω πολλές αλλαγές, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να στεριώνω”. 

“Ποτέ στη ζωή δεν ξέρεις τι θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς ότι δεν έχει στην καρδιά μου τον ρόλο που είχε. Εσείς στη δική μου καρδιά είστε ψηλά. Δεν θα με δείτε κάπου αλλού την επόμενη σεζόν. Είναι μια ευκαιρία και για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα. Πράγματα που δεν έκανα σε μικρότερη ηλικία. Πράγματα που μπορεί εσείς να τα έχετε κάνει. Είναι και αυτό αχαρτογράφητα νερά. Δεν ξέρω πώς είναι. Η επόμενη σεζόν θέλω να με βρει ελεύθερη. Να δοκιμάζομαι σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Και κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε”.

Η ανακοίνωσή της έγινε σε κλίμα συγκίνησης, με την ίδια να βουρκώνει, ενώ συγκίνηση κατέκλυσε και πλήθος τηλεθεατών, που όλα αυτά τα χρόνια την είχε στηρίξει και την είχε αγαπήσει, με πολλούς τηλεθεατές να ανατρέχουν στην 30χρονη παρουσία της στην τηλεόραση και με το hashtag #eleni να γίνεται πρώτο trend στο twitter.

Η λαμπερή πορεία της “βασίλισσας” της ελληνικής τηλεόρασης

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή της στη μικρή οθόνη και ομολογουμένως η Ελένη Μενεγάκη όλα αυτά τα χρόνια έχει γράψει μια μεγάλη σελίδα στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία.

Η Ελένη Μενεγάκη, γεννημένη στην Αθήνα, στις 29 Οκτωβρίου του 1969, ξεκίνησε τη καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991, από τη συχνότητα του MEGA και την εκπομπή, “Κοκτέιλ”, στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.

Όλοι θυμόμαστε την Ελένη ως Ελένη Αλεξάκη στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 “Πάτερ Ημών”, κατά τα πρώτα της βήματα, στο μακρινό 1995, στο πλευρό του Κώστα Καρρά.

Το Πάτερ Ημών είναι μια κωμική τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 που προβλήθηκε τις σεζόν 1994-1995 και 1995-1996, σε σενάριο Αλέξανδρου Ρήγα και Πέτρου Θεοδώρου, και σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Πετρινιώτη. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο κοινό και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Έπειτα, το 1992 συμμετείχε και στο τηλεπαιχνίδι “Mega Banca” ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου για δύο τηλεοπτικές σεζόν.

Μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα της υπήρξε η ψυχαγωγική εκπομπή “Πρωινός καφές”. Ο Πρωινός Καφές ήταν μια πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή, η οποία διήρκεσε από το 1991 έως και το 2009.

Ξεκίνησε τον Μάιο του 1991 και παρουσιάστρια ήταν αρχικά η Ρούλα Κορομηλά. Το 1994 η Ρούλα Κορομηλά διέκοψε το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 και τον “Πρωινό Καφέ” ανέλαβε για ένα χρόνο (1994-1995) η Πόπη Χατζηδημητρίου.

Το 1995 παρουσιάστρια της εκπομπής ανέλαβε η Ελένη Μενεγάκη και έμεινε στη θέση αυτή για 10 ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα, μεγάλο κομμάτι της καριέρας της ήταν και τα λαμπερά “Καλλιστεία του ΑΝΤ1”, τα οποία παρουσίαζε κατά τα “χρυσά χρόνια” της μόδας στην Ελλάδα.

Σε επετειακό επεισόδιο του καναλιού για τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΑΝΤ1, η Ελένη Μενεγάκη, μιλώντας για το θεσμό δήλωσε: “Τα Καλλιστεία τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή και είπα αμέσως το “ναι”, χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν μου πρότειναν να τα παρουσιάσω. Πραγματικά, τα λάτρεψα!”.

Το 2005, η Ελένη εξέπληξε όλους τους θαυμαστές της, καθώς πήρε μια απρόσμενη μεταγραφή για το κανάλι του ALPHA και ανέλαβε την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής “Καφές με την Ελένη”, η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, παρουσίαζε την μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή “Ελένη”. Στα 15 χρόνια της παραμονής της στον ALPHA, καθιερώθηκε ως ένα από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα του σταθμού, τόσο από τους ιθύνοντες τους καναλιού, όσο και από το τηλεοπτικό κοινό.

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει για μια guest εμφάνιση στη μυθοπλασία, μέσα από τη “Μουρμούρα”. Στο επεισόδιο επιτυχημένης σειράς “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” το 2017, η Ελένη Μενεγάκη υποδύθηκε ουσιαστικά τον εαυτό της, ενώ το concept ήθελε να έχει καλεσμένο στην εκπομπή της τον τηλεοπτικό Διονύση που τον υποδύθηκε ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου.

Και μπορεί η δημοφιλής παρουσιάστρια να έκανε ουσιαστικά τον ρόλο που ξέρει καλύτερα, αυτόν της παρουσιάστριας, ωστόσο δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, πάντα στο πλαίσιο του σεναρίου.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.