Κοινοποίηση


“Ο πρόεδρος έθεσε απλώς ένα ερώτημα για το χάος που έχουν προκαλέσει οι Δημοκρατικοί με την επιμονή τους στην επιστολική ψήφο”, δήλωσε ο Χόγκαν Γκίντλει, εκπρόσωπος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ  αναφερόμενος στο tweet Τραμπ περί αναβολής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ του CNN.

Το αμερικανικό σύνταγμα παρέχει στο Κονγκρέσο την εξουσία επιλογής ημερομηνίας για τις εκλογές και άμεσα βουλευτές των Δημοκρατικών απέριψαν την πρόταση του ενώ το ίδιο έκαναν Συνταγματολόγοι οι οποίοι τόνισαν ότι αυτό που προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει νομική βάση.

“Ανακριβείς και νόθες οι εκλογές δια αλληλογραφίες”

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ανάρτησή του στο Twitter είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει συνταγματικά την δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο. Προτείνει μάλιστα την αναβολή των εκλογών “μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;”, μετά το πέρας δηλαδή της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που κανείς δεν ξέρει πότε αυτό θα έρθειι..

 “Με την ψήφο διά αλληλογραφίας οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

“Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες”, συνέχισε, και πρόσθεσε, θέτοντας το ερώτημα: “Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;”.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.