Κοινοποίηση


Λίγες ώρες μένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών της 21ης Μαΐου. Όπως και σε κάθε εκλογική μάχη, έτσι και σε αυτήν τα κόμματα επιστράτευσαν και celebrities για τα ψηφοδέλτιά τους, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την αναγνωρισιμότητά τους υπέρ τους.

Ηθοποιοί, μοντέλα, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και κυρίως… δημοσιογράφοι γεμίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και διεκδικούν την εκλογή τους από προνομιακή θέση σε σχέση με τους συνυποψηφίους τους.

Αυτή είναι η λίστα με τους celebrities των ψηφοδελτίων των εκλογών της 21ης Μαΐου:

Α’ Αθήνας
Πλέον έχει καταχωρηθεί στην κατηγορία «πολιτικός», έχοντας υπάρξει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού, ενώ από το 2010 έχει βασικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όμως ο Βασίλης Κικίλιας, υπήρξε διεθνής και αξιόλογος μπασκετμπολίστας. Έχει κατακτήσει με ΑΕΚ και Πανιώνιο, τρία κύπελλα Ελλάδας, ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Σαπόρτα.

Βασίλης Κικίλιας
Ο Βασίλης Κικίλιας

Μαζί του, στο ψηφοδέλτιο Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, η δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή, η οποία εκλέγεται από το 2007. Ξεκίνησε την καριέρα της, τα χρόνια της ΥΕΝΕΔ ακόμα ενώ έχει παρουσιάσει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση και έχει διατελέσει αρχισυντάκτρια του δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, θέτει υποψηφιότητα, η δημοφιλής ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία έχει στο παρελθόν πρωταγωνιστήσει σε αρκετές γνωστές σειρές όπως «Εμείς κι Εμείς», «Καφέ της Χαράς» και «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη». Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2007, εξελέγη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012.

Η Μαρία Κανελλοπούλου

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, βρίσκεται η Λιάνα Κανέλλη, η οποία εκλέγεται ανελλιπώς από το 2000, ενώ τον Μάιο του 2012, εξελέγη πρώτη από όλα τα κόμματα βουλευτής Α’ Αθήνας με 17.600 σταυρούς. Υπήρξε η πρώτη κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και ο ηθοποιός Θέμης Πάνου, γνωστός για την συμμετοχή του στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Miss Violence σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά Είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που έχει κερδίσει το Βραβείο Volpi Καλύτερου Ηθοποιού, βραβείο που απονέμεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Με την Πλεύση Ελευθερίας θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έχει κάνει guest εμφανίσεις σχεδόν σε… όλες τις ελληνικές σειρές, ενώ πρόσφατα έπαιξε στο The Crown που προβάλλεται στο Netflix.

Βόρειος Τομέας Αθήνας

Γεμάτος γνωστά ονόματα είναι και ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας, όπου μεταξύ άλλων για πρώτη φορά κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε γνωστές σειρές όπως οι Αέρινες Σιωπές, το Θα βρεις τον Δάσκαλό σου ή το Λίτσα.com. Μαζί του, στο ίδιο ψηφοδέλτιο το συγγραφικό alter ego του Χάρη Ρώμα, Άννα Χατζησοφιά, η οποία μεταξύ άλλων έχει γράψει τα σενάρια στα «οι Μεν και οι Δεν», «ο Κακός Βεζύρης», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Λίφτινγκ» και «το Καφέ της Χαράς». Είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009, ενώ αν και δεν έχει εκλεγεί ποτέ, έχει υπάρξει βουλευτής καθώς αντικατέστησε ως πρώτη επιλαχούσα τον Μάιο του 2014 τον Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος εξελέγη στην Ευρωβουλή.

Ο Μάριος Αθανασίου με τον Αλέξη Τσίπρα

Τον προπονητή του πρωταθλητή, Μίλτου Τεντόγλου, Γκεόργκι Πομάσκι κατεβάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Από τα «χέρια» του με καταγωγή από τη Βουλγαρία προπονητή, έχουν περάσει μεγάλοι Έλληνες αθλητές όπως η Νίκη Ξάνθου, η Βούλα Τσιαμήτα, η Βούλα Πατουλίδου, ο Λάμπρος Παπακώστας και ο Λούης Τσάτουμας. Το 2000, η ομάδα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο τον προσέλαβε ως γυμναστή, ενώ το 2019 ανακηρύχθηκε ως κορυφαίος Έλληνας προπονητής στίβου.

Με την Ελληνική Λύση θέτει υποψηφιότητα ο παρουσιαστής εκπομπών, Φίλιππος Καμπούρης, από τα shows του οποίου έχουν κατά καιρούς περάσει ο «εθνικός σταρ» Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, ο μίστερ «Εθνικά Μπούτια» και άλλοι αστέρες. Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει την τύχη του στον πολιτικό «στίβο» καθώς στο παρελθόν έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Μαντούβαλου.

Με το ΜέΡΑ25 θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κλέων Γρηγοριάδης, γνωστός από τους ρόλους του σε αρκετές ελληνικές σειρές όπως «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» και «Κάτι τρέχει με τους Δίπλα» αλλά και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες όπως «Θηλυκή εταιρεία», «Η διακριτική γοητεία των αρσενικών» και «Λουκουμάδες με μέλι». Εξελέγη για πρώτη φορά το 2019.

Την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε από το Κίνημα Φτωχών και η υποψηφιότητα του ηθοποιού Χρήστου Βαλαβανίδη. Ο 78χρονος ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» για το οποίο πήρε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Δυτικός Τομέας Αθήνας

Με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα, ο άλλοτε μόνιμος… θαμώνας της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, υπηρέτησε την Ελληνική Αστυνομία για τρεις δεκαετίες ενώ έχει ασχοληθεί επισταμένως με ζητήματα τρομοκρατίας. Έχει υπάρξει και στο παρελθόν υποψήφιος του κόμματος.

Θανάσης Κατερινόπουλος
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Για χρόνια υποψήφιος με το ΚΚΕ είναι και ο DJ Rico, κατά κόσμον Βαγγέλης Σερίφης ράπερ, γνωστός από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα NEBMA και εργαζόμενος για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός και δη φιλόλογος.

Με το Κίνημα Φτωχών Ελλάδας θα είναι υποψήφιος ο 84χρονος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη»[

Νότιος Τομέας Αθήνας

Γνωστός ως «Μιχαλάκης» από τη σειρά «Εγκλήματα», ούτε ο Σταύρος Νικολαΐδης που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, είναι «νεοφώτιστος» στην πολιτική καθώς υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και στις δημοτικές εκλογές του 2019. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθεί και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έχει αρκετές θητείες στη Βουλή από το 2007 και μάλιστα με διαφορετικά κόμματα. Έχει υπάρξει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά και με το Ποτάμι και φιλοδοξεί να γίνει και με τη Νέα Δημοκρατία. Δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, η εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Best προκάλεσε σε αρκετές περιπτώσεις παρεμβάσεις στο ΕΣΡ.

Ο Σταύρος Νικολαΐδης

Δεύτερος και τελευταίος ράπερ στα ψηφοδέλτια, ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, που θέτει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωστός από τη θητεία του στο συγκρότημα «Ημισκούμπρια» που μεσουράνησε στα 90s και στις αρχές της νέας χιλιετίας, συνέχισε με σόλο καριέρα και στίχο που έθιγε αρκετά κοινωνικά ζητήματα.

Γνώριμη για τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, είναι πλέον η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή που έχει διαγράψει τεράστια πορεία φτάνοντας ακόμα και διευθύντρια προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σύμβουλος προγραμμάτων στην ΕΡΤ και παραγωγός ντοκιμαντέρ σε διάφορες χώρες. Το 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Εξελέγη όμως παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στην Α’ Πειραιά όπου δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ξανά υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι και ο Παύλος Ορκόπουλος, ο οποίος είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε αρκετές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης όπως το «Ντόλτσε Βίτα», «Στο Πάρα Πέντε» και «Άγριες Μέλισσες». Ο Παύλος Ορκόπουλος έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα το 2014.

Ανατολική Αττική

Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος για πολλά χρόνια υπήρξε παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση. Δημοφιλέστερη από αυτές εκείνη που παρουσίαζε με τον Σπύρο Χαριτάτο στον ΑΝΤ1. Η ενασχόλησή του με την πολιτική δεν είναι καινούργια καθώς από το 2009 συμμετείχε στους Οικολόγους Πράσινους. Υπήρξε Αντιπεριφερειάρχης επί ημερών Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής ενώ υπήρξε και υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος, με συμμετοχές σε σειρές όπως «Το τρίτο στεφάνι», «Εμείς κι εμείς» και «Για μια θέση στον ήλιο». Εκλέγεται σταθερά από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος

Υποψήφια με το ΚΚΕ θα είναι και πάλι η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η οποία πρωτοεμφανίστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές το 1976 και από τότε έχει παίξει σε αρκετές ακόμα πως «Οι τρείς Χάριτες», «Εμείς κι Εμείς», «Δέκα Μικροί Μήτσοι», «Το δις εξαμαρτείν», «Ντόλτσε Βίτα», «Δύο Ξένοι» και πολλά άλλα. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2012 και επανεξελέγη το 2015.

Δυτική Αττική

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκ νέου ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας με πλούσια φιλμογραφία. Πλούσια όμως είναι και η πολιτική του σταδιοδρομία, καθώς ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά από το 1951 και την ΕΔΑ, συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε για να ενταχθεί στο ΔΗΚΚΙ, Το 2007 είναι για πρώτη φορά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά το 2012 και επανεξελέγη το 2015.

Ο Γιώργος Πάντζας

Με το ΕΑΝ του πρώην Αρεοπαγίτη, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, θα είναι αυτή τη φορά υποψήφιος ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος έχει αλλάξει στη ζωή του αρκετά κόμματα. Ξεκινά την πολιτική του πορεία από την Πολιτική Άνοιξη το 1993, ενώ στη συνέχεια περνά από το ΔΗΚΚΙ του οποίου υπήρξε υποψήφιος. Περίπου στο 2000 βρίσκεται «κοντά» στο ΠΑΣΟΚ, το «φλερτ» όμως δεν θα καταλήξει σε «γάμο» και ο Παϊτέρης θα μεταφερθεί προς τη Ρηγίλλης και τη Νέα Δημοκρατία της οποίας θα είναι υποψήφιος. Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί το 2004, όμως το στιγμιότυπο έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας να τραγουδά «ανοίξαμε τα λόγια τα κλειδωμένα» έχει μείνει στην ιστορία. Στη συνέχεια θέλει να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ όπου όμως το πολιτικό του παρελθόν τον… κόβει από τα ψηφοδέλτια.

Α’ Πειραιώς 

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται και πάλι η άλλοτε ηθοποιός, παρουσιάστρια και μοντέλο, Νόνη Δούνια. Ο Πάνος Κοκκινόπουλος την έβαλε σε αρκετά σίριάλ του από το 2002 καθώς έπαιξε σε «Κόκκινο Κύκλο», «Αχ… και να ‘ξερες» και «Πεθαίνω για σένα». Η Νόνη Δούνια έπαιξε και στη σειρά «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2019.

Αιτωλοακαρνανία

Μπορεί να μην είναι ακριβώς celebrity, κάποτε όμως ο Βασίλης Νικάκης υπήρξε εξαιρετικά διάσημος καθώς ήταν για αρκετά χρόνια ο πιο γνωστός Έλληνας διαιτητής ποδοσφαίρου. Υπήρξε αναπληρωματικός διαιτητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε σαν διεθνής παρατηρητής διαιτησίας. Κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΚΕ από το 2012 και έπειτα.

Ημαθία

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Η Ημαθία είναι η μια από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος ο επικεφαλής του Κινήματος Φτωχών, ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης. Εκτός από τους αναρίθμητους guest ρόλους από τους Απαράδεκτους ή το Ντόλτσε Βίτα είχε μόνιμο ρόλο στη Βέρα στο Δεξί, ενώ έχει εργασθεί ως παραγωγός ραδιοφώνου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στον ΑΝΤ1, ενώ ασχολείται και με το τραγούδι. Ο Παύλος Κοντογιαννίδης έχει μάλιστα καταφέρει να εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τον Μάιο του 2012, εκλογή όμως που δεν ανανεώθηκε τον Ιούνιο όταν οι πολίτες πήγαν και πάλι στις κάλπες.

Α’ Θεσσαλονίκης

Η δημοσιογράφος Ράνια Θρασκιά εργάστηκε για χρόνια σε TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΝΤ1, Mega και Alter, σαν παρουσιάστρια δελτίων και ενημερωτικών εκπομπών. Παράλληλα παρουσίασε και πρωινή εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί», ενώ τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκε από την τηλεόραση και δημιούργησε δική της εταιρεία σχετική με θέματα προσωπικής και οικογενειακής εξέλιξης. Στις εκλογές της Κυριακής θα είναι για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ Θεσσαλονίκης. 

Β’ Θεσσαλονίκης

Ένας μόνο διάσημος υποψήφιος και στη Β’ Θεσσαλονίκης και δεν είναι άλλος από τον τραγουδιστή Δημήτρη Ζερβουδάκη, ο οποίος έκανε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το 1985. Έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Γιώργο Νταλάρα, ενώ ένα από τα γνωστότερα κομμάτια του, είναι το μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Γράμμα σε έναν ποιητή». Θα είναι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25.

Ηλεία

Ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που θέτει υποψηφιότητα, είναι ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος που κατεβαίνει με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στην Ηλεία. Έχει ξεκινήσει την καριέρα του το 2010 από τον Ολυμπιακό, συνέχισε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, στον Πανιώνιο, στον Ατρόμητο, στη Λαμία και στον Αστέρα Τρίπολης όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Ιωάννινα

Δύο γνωστά ονόματα κατεβάζει στα Ιωάννινα, η Νέα Δημοκρατία. Το ένα αυτό του άλλοτε παρουσιαστή της ΕΡΤ, Γιώργου Αμυρά, που το διάστημα 2006 – 2013 παρουσίαζε την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» στη ΝΕΤ. Στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη το 2015, ενώ το 2010 είχε φτιάξει δημοτική παράταξη με την οποία είχε βγει τέταρτος στον Δήμο της Αθήνας.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωτοεμφανιζόμενος σε ψηφοδέλτια, είναι από την άλλη ο δεξιός μπακ της σπουδαίας εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, έκανε μεγάλη καριέρα με τον Παναθηναϊκό, την Πόρτο, τη Ντιναμό Μόσχας και την Ατλέτικο Μαδρίτης και φιλοδοξεί να γίνει ο δεύτερος πρωταθλητής Ευρώπης που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία.

Κόρινθος

Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών η Λίλα Καφαντάρη, γνωστή από την καριέρα της στην τηλεόραση όπου έχει πρωταγωνιστήσει σε σειρές με χαρακτηριστικότερες το «Καληνύχτα μαμά», το «οι Άνδρες δεν υπάρχουν πια» αλλά και τις «Φιλοδοξίες». Εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας, το 2007.

Λάρισα

Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκ νέου υποψήφια, η Άννα Βαγενά, η οποία είναι ήδη εκλεγμένη. Η θεατρική ηθοποιός, ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ το 2009, ενώ πήρε τη θέση της Πέμης Ζούνη που αποφάσισε να παραιτηθεί, τον Φεβρουάριο του 2012. Διεγράφη την επόμενη ημέρα αφού καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. Συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη με τα ψηφοδέλτιά του το 2015.

Λέσβος

O ελληνοπερουβιανής καταγωγής δημοσιογράφος Ιάσωνας Πιπίνης δοκιμάζει για πρώτη φορά την τύχη του στην πολιτική. Από το 2000 και για δεκαοκτώ χρόνια εργάστηκε στο MEGA και έπειτα στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Θα διεκδικήσει την εκλογή του με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Μεσσηνία

Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας. Ως διαιτητής έγινε ιδιαίτερα γνωστός, όταν άγνωστοι ανατίναξαν το αρτοποιείο που διατηρούσε στην Καλαμάτα. Εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά το 2015 και εξελέγη.

Ρέθυμνο

Ο Βασίλης – βαλ’το αγόρι μου – Σκουντής, για πρώτη φορά εντάσσεται σε ψηφοδέλτιο κόμματος και συγκεκριμένα σε εκείνο του ΠΑΣΟΚ, στο Ρέθυμνο. Έχει δουλέψει σε δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, ενώ είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος δημοσιογράφος, ο οποίος έχει παρακολουθήσει όλα τα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας του μπάσκετ (από το 1988 και εντεύθεν), ενώ έχει καλύψει έξι διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, οκτώ Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπάσκετ, 15 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Μπάσκετ.

Επικρατείας

Αρκετά τα γνωστά ονόματα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με σειρά εμφάνισης, η Έλενα Ακρίτα, δημοσιογράφος και συγγραφέας τηλεοπτικών επιτυχιών όπως το «Με θέα στο πέλαγο», «Βέρα στο Δεξί» και «Τα μυστικά της Εδέμ». Όπως έχει αποκαλύψει η ίδια είχε απορρίψει αρκετές προτάσεις για να θέσει υποψηφιότητα, πριν αποδεχθεί αυτή που της έκανε ο Αλέξης Τσίπρας φέτος.

Έλενα Ακρίτα
Η Έλενα Ακρίτα

Για πολλά χρόνια κεντρική παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων ή ενημερωτικών εκπομπών και η Πόπη Τσαπανίδου, αποφάσισε να αποσυρθεί -έστω προσωρινά – από τη δημοσιογραφία και να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Γνωστό όνομα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος και εκείνο του Όμηρου Πουλάκη. Ο τελευταίος είναι γιος γνωστού στελέχους του κόμματος, ενώ από το 2006 έχει πάρει μέρος σε αρκετά επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών «10η εντολή», «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», «Αληθινοί Έρωτες» και «Ο 3ος νόμος».

Το θρυλικό «φάντομ» των ελληνικών γηπέδων, ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες που είδε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Νίκος Σαργκάνης, συμμετέχει σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Αγωνίστηκε 58 φορές στην Εθνική Ελλάδας. Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, ενώ το 1985 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε 2 ακόμα πρωταθλήματος και τρία πρωταθλήματα.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ σε τιμητική θέση θα είναι ο Διονύσης Τσακνής, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής τραγουδιών. Από τον Μάιο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2017 διετέλεσε πρόεδρος της ΕΡΤ. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ενώ έχει ακόμα συνεργαστεί με Γιώργο Νταλάρα, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λάκη Λαζόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Πάνο Κατσιμίχα, Ορφέα Περίδη και Σωκράτη Μάλαμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του πρότεινε να διεκδικήσει τον Δήμο Αθήνας στις αυτοδιοικητικές του 2010, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25 θα είναι η Σοφία Σακοράφα, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες που διέπρεψε στον ακοντισμό. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και έπειτα και το 2009. Καταψήφισε την προσφυγή στο ΔΝΤ το 2010 και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ. Εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εξελέγη το 2012, πρώτη μάλιστα σε σταυρούς στη Β’ Αθήνας. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2014, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Εξελέγη με το ΜέΡΑ25 το 2019.

Την τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη καταλαμβάνει ο δημοφιλής τραγουδιστής Ψαραντώνης, αδελφός του Νίκου Ξυλούρη. Ένα από τα πιο γνωστά του κομμάτια που έχει τραγουδήσει είναι η «Τίγρη», σε στίχους Δημήτρη Αποστολάκη.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Εθνικής Δημιουργίας του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας. Ο κάποτε ντελικάτος μέσος με το μαγικό αριστερό πόδι έκανε μεγάλη καριέρα τόσο στην ΑΕΚ όσο και στη ισπανική Σεβίλλη, ενώ κατέκτησε στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Ομάδα. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από την ίδια την οικογένειά του.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της «Συμμαχίας Ανατροπής», του εκλογικού συνδυασμού με επικεφαλής τον οικονομόλογο Δημήτρη Καζάκη, συμμετέχει η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου. Η ηθοποιός έγινε γνωστή μέσα από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε σειρές όπως το «Χωρισμένοι με παιδιά» και «Cheek to Cheek», ενώ έχει συμμετοχή και στη μεγάλη εμπορική κινηματογραφική επιτυχία The Hangover του 2009. Από το 2013 ζει στο Λος Άντζελες.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.