Κοινοποίηση


Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την εξάπλωση των φαινομένων βίας μεταξύ ανηλίκων στην Ελλάδα εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης 26/9 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Χτυπούσαν με σκοπό να την τραυματίσουν θανάσιμα», επεσήμανε αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής είπε εστιάζοντας στην επίθεση κατά της ανήλικης κοπέλας: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά βλέποντας το βίντεο από το περιστατικό σχημάτισα εύλογα την εντύπωση ότι τα άτομα αυτά δεν χτυπούσαν για πλάκα ούτε για να εκτονώσουν την ορμή τους. Βάσει της δύναμης και των οργάνων, χτυπούσαν για να τραυματίσουν θανάσιμα».

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επίσης ανέφερε ότι μέσα στο 2023 έγιναν 6.800 συλλήψεις για περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, αριθμός ο οποίος έχει ανέλθει στις 9.000 συλλήψεις για το 2024 μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

«Τα περιστατικά έχουν ξεφύγει από κάθε όριο. Έγιναν πλέον επιθέσεις με σιδηρόβεργα και φαλτσέτα».

«Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο άρσης τηλεφωνικού απορρήτου για τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν, αλλά και απαγγελίας κατηγοριών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, από τη στιγμή που στη Γλυφάδα π.χ. τόσοι άλλοι άνθρωποι κοιτούν, δεν αντιδρούν και επιδοκιμάζουν τις πράξεις. Και δεν υπάρχει πια η διάκριση σε περιοχές οικονομικά πιο εύρωστες με λιγότερα περιστατικά και πιο υποβαθμισμένες με περισσότερα συμβάντα.

Οι επιθέσεις συμβαίνουν παντού», είπε κλείνοντας ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Καμπανάκι» από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.: Το φαινόμενο έχει λάβει εξωπραγματικές διαστάσεις

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, υπογράμμισε σχετικά: «Το φαινόμενο έχει λάβει εξωπραγματικές διαστάσεις. Η υπόθεση της Γλυφάδας βρίσκεται πλέον στα χέρια του αρμόδιου Εισαγγελέα ο οποίος θα δούμε στην πορεία ποιες ακριβώς κατηγορίες θα απαγγείλει. Όμως είναι τεράστιος ο κίνδυνος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα μικρών παιδιών. Και επίσης ιδιαίτερα δύσκολες οι περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς δεν παίρνουν την αρμόζουσα υπεύθυνη θέση».

«Έχουμε παραδείγματα γονέων οι οποίοι είτε αμφισβητούν τα γεγονότα αρνούμενοι να πιστέψουν ότι το παιδί τους φέρθηκε έτσι, είτε αμυνόμενοι δικαιώνουν το παιδί – δράστη, ισχυριζόμενοι ότι η συμπεριφορά του ήταν δικαιολογημένη», είπε κλείνοντας.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.