Κοινοποίηση

Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο

Ενώ οι λάτρεις της αδρεναλίνης σε όλο τον κόσμο δαπανούν εκατοντάδες ευρώ για extreme δραστηριότητες οι μαθητές του χωριού Benighat στο Νεπάλ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο.

Και αυτό γιατί κάθε μέρα αναγκάζονται να περνάνε ένα επικίνδυνο ποτάμι με την βοήθεια ενός συρματόσχοινου απλά για να πάνε στο σχολείο ή να συναντήσουν φίλους και οικογένειες που ζουν στην άλλη πλευρά του ποταμού Trishuli.

Μάλιστα δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός και αναγκάζονται να χειριστούν το χοντρό συρματόσχοινο με το χέρι τραβώντας ουσιαστικά το βάρος τους μέχρι να βρεθούν στην άλλη άκρη

Ως αποτέλεσμα πολλοί έχουν χάσει τα δάχτυλα τους λόγο ατυχήματος με το καλώδιο ενώ το 2010 πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν το συρματόσχοινο έσπασε και έπεσαν στον ποταμό.

Μετά την τραγωδία του 2010, συγκροτήθηκε μια επιτροπή έρευνας, η οποία υπέβαλε έκθεση που περιγράφει τους κινδύνους των “καλωδιακών διαδρομών” για τα παιδιά και τον εντοπισμό θέσεων για την κατασκευή υπόγειων οδών ή γεφυρών.

Ο Kumar ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε: “Η οικογένειά μου φοβάται γιατί πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα ατύχημα που συνέβη στα τέλη του 2010. Έχω παιδιά, αν μου συμβεί κάτι, θα μείνουν ορφανά».

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός του Νεπάλ ανακοίνωσε ένα διετές σχέδιο για την αντικατάσταση αυτών των επικίνδυνων “καλωδιακών διαδρομών” με 366 γέφυρες.

Δείτε το video:

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.